18 Mèi: Béda antara owahan

44 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: pasukan → prajurit, Mei → Mèi (5), kadadéyan → kadadéan, kadadeyan → kadadéan (2), kacepetan → karikatan, Kapurih Mangga Ugi Dipunpriksani → Uga delengen, Dinten Riyadi saha Dinten Ageng → Riyaya
(éjaan, replaced: Britania → Karajan Manunggal)
(éjaan, replaced: pasukan → prajurit, Mei → Mèi (5), kadadéyan → kadadéan, kadadeyan → kadadéan (2), kacepetan → karikatan, Kapurih Mangga Ugi Dipunpriksani → Uga delengen, Dinten Riyadi saha Dinten Ageng → Riyaya)
''' 18 [[MeiMèi]] ''' punika, dinten ingkang kaping 138 utawi 139 ing [[taun|warsa]] [[kabisat]] miturut [[Kalendher Gregorian|Kalèndher Gregorian]].
 
== Kadadosan Wigati ==
* '''[[1803]]''' - [[Perang Napoleon]]: [[Karajan Manunggal Raya]] mbatalaké [[Pasetujon Amiens]] lan nyatakaké [[perang]] marang [[Prancis]].
* '''[[1910]]''' - [[Bumi]] ngliwati buntut [[komét Halley]].
* '''[[1958]]''' - [[Pesawat]] [[F-104 Starfighter]] nggawé rékor anyar mawa kacepetankarikatan 2.259,82 km/jam.
* '''[[1974]]''' - Operasi ''[[Smiling Buda]]'': [[India]] bisa kasil nglakoni [[uji coba nuklir]]é sing kapisan.
* '''[[1998]]''' - Atusan mahasiswa saka [[Forum Kota]] lan [[UI]] bisa nerjang pager nyerbu [[Gedhong DPR/MPR]], iki gelombang kapisan pendudukan Gedhong DPR/MPR déning para mahasiswa.
* '''[[2010]]''' - Sawijining '''[[Pemboman Kabul MeiMèi 2010|bom]]''' njeblug ing [[Kabul]], [[Afganistan]], niwasaké 18. VOA, MediaIndonesia, lll. nyebutaké 18; BBC nyebutaké 19 klebu 6 pasukanprajurit [[Pakta Pertahanan Atlantik Utara|NATO]]. {{sumber|url=http://www.bbc.co.uk/indonesia/dunia/2010/05/100518_kabulbomb.shtml|nama=BBC}} {{sumber|url=http://www1.voanews.com/indonesian/news/war/Bom-Serang-Konvoi-NATO-18-Tewas.html|nama=VOA}} {{sumber|url=http://www.mediaindonesia.com/read/2010/05/18/143649/39/6/Bom-Bunuh-Diri-Taliban-Kenai-Rombongan-NATO-18-Orang-Tewas|nama=MediaIndonesia}}
 
== Wiyosan ==
== Séda ==
 
== Riyaya ==
== Dinten Riyadi saha Dinten Ageng ==
 
== Uga delengen ==
== Kapurih Mangga Ugi Dipunpriksani ==
{{commons|Category:18 May}}
:[[17 MeiMèi]] - [[18 Mei]]Mèi - [[19 MeiMèi]]
* [[Kalendher kadadeyankadadéan|Kalèndher kadadéyankadadéan]]
{{Commons category|18 May}}
 
[[Kategori:Kalendher kadadeyankadadéan]]
[[Kategori:Mèi|*]]
348.872

besutan