Brigadir Jéndral: Béda antara owahan

12 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: kadadéyan → kadadéan, jroning → sajeroning, Britania → Karajan Manunggal, biasané → biyasané
(→‎Brigadir Jéndral ing [[TNI]]: udhara -> udara (éjaan baku), replaced: Udhara → Udara)
(éjaan, replaced: kadadéyan → kadadéan, jroning → sajeroning, Britania → Karajan Manunggal, biasané → biyasané)
[[Gambar:iconbrigjen.gif|right]]
'''Brigadir Jéndral''' (sering dicekak '''Brigjèn''') iku pangkat paling cendhèk jroningsajeroning tataran [[perwira tinggi]] ing sawetara nagara, biasanébiyasané sak tingkat sadhuwuré [[Kolonèl]] lan sak tingkat sangisoré [[Mayor Jéndral]]. Sering kadadéyankadadéan ing sawetara nagara migunakaké pangkat [[Mayor Jéndral]] (kanthi bintang siji) minangka pangkat paing cendhèk banjur [[Lètnan Jéndral]] (bintang loro, [[w:Colonel General|Colonel General]] (bintang telu) lan [[Jènderal]] (bintang papat).
 
=== Asal mula migunakaké tembung Brigadir ===
Pangkat ''brigadir jéndral'' bisa dilacak marang asalé saka militèr ing [[Éropah]], ya iku '''Brigadir Jéndral''' (diprasajakaké dadi ''Brigadir''), ngomandoni sawijining [[Brigade]] ing lapangan. Pangkat iki nyebar menyang saindhenging donya ing [[abad kaping 18]] déning [[Amérika Sarékat]], sarta Krajan [[BritaniaKarajan Manunggal Raya]].
 
Jroning Angkatan Laut, pangkat Brigadir Jéndral setaraf karo pangkat [[w:Commodore (rank)|Commodore]], senadyan ing sawetara nagara dipigunakaké uga pangkat [[w:Rear Admiral|Rear Admiral]].
352.737

besutan