Kabupatèn Sarmi: Béda antara owahan

10 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: Daftar → Pratélan, Geografis → Géografi, hektar → hèktar, kabupatène → kabupatèné, Katolik → Katulik, liyane → liyané (4), Pemerentahan → Pamaréntahan, Protestan → Protèstan, Puncak → Pucuk (2), Motto → Se...
(busak "bali menyang")
(éjaan, replaced: Daftar → Pratélan, Geografis → Géografi, hektar → hèktar, kabupatène → kabupatèné, Katolik → Katulik, liyane → liyané (4), Pemerentahan → Pamaréntahan, Protestan → Protèstan, Puncak → Pucuk (2), Motto → Se...)
|}
|-
| align="center" colspan="2" style="border-bottom: 3px solid gray;" | <font size="-1">[[MottoSesanti]]: "---"<br /></font>
|-
| align="center" colspan="2" | [[Gambar:Lokasi Sarmi.jpg]]
|-
| [[Agama]]:
| [[ProtestanProtèstan]], [[KatolikKatulik]], [[Islam]] lan liyaneliyané
|-
| Basa:
| [[Basa Indonésia]] lan liyaneliyané
|}
 
'''Kabupatèn Sarmi''' iku salah siji kabupatèn ing Provinsi [[Papua]], [[Indonésia]]. Kutha [[Sarmi, Sarmi|Sarmi]] iku [[kutha krajan]] kabupatènekabupatèné, kutha-kutha liyaneliyané : [[Sinak, PuncakPucuk Jaya|Sinak]] lan liya-liyaneliyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 35.589&nbsp;km² utawa --- hektarhèktar. Kabupatèn iki minangka pecahan saka [[Kabupatèn Jayapura]], lan diwangun adhedhasar Undhang-undhang nomer 26 Taun 2002.
 
== GeografisGéografi ==
Kabupatèn Sarmi dumunung ing antara 1<sup>o</sup>35' - 3<sup>o</sup>35" [[Lintang kidul]] lan 138<sup>o</sup>05' - 140<sup>o</sup>30' [[Bujur wétan]]. Kabupatèn iki wewatesan ing sisih lor karo [[Samudra Pasifik]], ing sisih kidul karo [[Kabupatèn Jayawijaya]] lan [[Kabupatèn Tolikara]], ing sisih wétan karo [[Kabupatèn Jayawijaya]], lan ing sisih kulon karo [[Kabupatèn PuncakPucuk Jaya]] lan [[Kabupatèn Mamberamo]].
 
== PemerentahanPamaréntahan ==
 
Kabupatèn Sarmi ketata saking 11 [[distrik]], --- [[désa]]/[[kampung]]/[[kalurahan]]. Distrik-distrik ing Kabupatèn iki ya iku:
{{Papua}}
 
[[Kategori:DaftarPratélan LaladanDaerah Tingkat II]]
[[Kategori:Papua]]
 
352.737

besutan