Voli: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: jroning → sajeroning, pesisir → pasisir, Jroning → Sajeroning
(→‎Uga delengen: replaced: Deleng uga → Uga delengen)
(éjaan, replaced: jroning → sajeroning, pesisir → pasisir, Jroning → Sajeroning)
[[Gambar:Europei di pallavolo 2005 - Italia-Russia.jpg|thumb]]
[[Gambar:VolleyballCourt.svg|thumb|225px|Lapangan voli]]
'''Voli''' utawa '''Voli Bal''' jroningsajeroning ([[basa Indonésia]]: Bola Voli) iku cabang [[ulah raga]] sing dimainaké déning rong grup [[adu-arep]]. Saben grup dumadi saka [[enem]] pemain. Ana uga variasi permainan [[voli pesisirpasisir]] (''vola pasisir'') sing saben grup mung dumadi saka rong pemain.
 
== Lapangan permainan ==
Permainan iki dimainaké déning 2 tim sing saben tim dumadi saka 6 pamain lan dhisik-dhisikan nggayuh angka 25 luwih dhisik.
 
JroningSajeroning tim, ana 4 peran wigati, ya iku ''tosser'' (utawa ''setter''), ''spiker'' (''smash''), ''libero'', lan ''defender'' (pemain bertahan). ''Tosser'' utawa pengumpan iku pemain sing tugasé ngumpanaké bal marang pemain liyané lan ngatur serangan. ''Spiker'' tugasé nyemès utawa nggebug bal supaya mlebu ing laladan lawan. ''Libero'' iku pemain bertahan sing bisa bébas mlebu metu (laladan serang), nanging ora kena ngayahi nyemès. ''Defender'' iku pamain sing bertahan kanggo nampa serangan lawan.
 
== Uga delengen ==
352.737

besutan