Perang ing Kurukshetra: Béda antara owahan

10 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: nagara pérangan → praja, pemerintahan → pamaréntahan
(éjaan, replaced: tentara → wadya (3), tahun → taun, tahta → singgasana, sudah → wis, raja → ratu (5), pusat → punjer, penting → wigati, pasukan → prajurit, ndadekaké → ndadèkaké (2), menehi → mènèhi, mateni → matèni (3), ka...)
(éjaan, replaced: nagara pérangan → praja, pemerintahan → pamaréntahan)
|caption= nalika perang ing Kurukshetra .
|date= durung mesthi, ± taun 3000 SM - 1000 SM<ref>[http://www.hindunet.org/saraswati/colloquium/colloquium01.htm Hindunet.org]</ref>
|place=Distrik [[Kurusetra]], nagara péranganpraja [[Haryana]], [[India|India Utara]].
|territory=
|result=dimenangake pihak [[Pandawa]]
 
Sawisé telulas taun, padha karo janjiné Pandhawa duwé hak njaluk manèh krajan Astina. Nanging Duryodana ora gelem menehake Krajan manèh, sanajan kaya mangkono Yudhistira lan adhi-adhiné isih bisa sabar. Minangka Pengeran, Pandhawa krasa yèn dheweké duwé hak lan wajib mèlu ana ing urusan administrasi krajan, banjur Pandhawa njaluk lima désa. Nanging Duryudana gumbedhe ora gelem mènèhi sanajan sakpucuk dom. Kuwi sing dadi sebab anané paprangan amarga Pandhawa wis kentekan sabar.Pandhawa minangka pangeran kudu lan duwé hak ana ing administrasi pamerentahan
Sebagai seorang pangeran, [[Pandawa]] merasa wajib dan berhak turut sarta dalam administrasi pemerintahanpamaréntahan, maka mereka meminta lima buah désa saja. Tetapi Duryodana sombong dan berkata bahwa ia tidak bersedia memberikan tanah kepada para Pandawa, bahkan yang seluas ujung jarum pun. Jawaban itu membuat para Pandawa tidak bisa bersabar lagi dan perang tak bisa dihindari. Di pihak lain, Duryodana pun wis mengharapkan peperangan.<ref name="Bhagawad Gita"/>
 
== Misi damai Sri Kresna ==
350.349

besutan