Culemborg: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: jroning → sajeroning, kilometer → kilomèter, Mei → Mèi, mengkono → mangkono, persegi → pasagi, Propinsi → Provinsi (4), propinsi → provinsi (4)
(→‎Pranala njaba: nglarasaké using AWB)
(éjaan, replaced: jroning → sajeroning, kilometer → kilomèter, Mei → Mèi, mengkono → mangkono, persegi → pasagi, Propinsi → Provinsi (4), propinsi → provinsi (4))
 
! colspan="2" | Katrangan cekak
|- style="background: #ffffff;"
| [[PropinsiProvinsi ing Walanda|PropinsiProvinsi]]: || [[Gelderland]]
|- style="background: #ffffff;"
| Jembar: || 31,18 [[kilometerkilomèter persegipasagi|km²]]
|- style="background: #ffffff;"
| [[Padunung]]: || 27.458 <small>(31 MeiMèi 2009)</small>
|- style="background: #ffffff;"
| Situs wèb resmi: || http://www.culemborg.nl
| ''Burgemeester'' (Walikutha): || Roland van Schelven
|}
'''Culemborg''' (biyèn uga diarani ''Kuilenburg'') iku ''[[gemeente]]'' ing [[propinsiprovinsi]] [[Gelderland]], [[Walanda]].
[[Gambar:Culemborg 1649 Blaeu.jpg|thumb|left|250px|Culemborg jroningsajeroning peta Joan Blaeu gawéan Tooneel der Steeden, 1649]]
== Latar wuri ==
PropinsiProvinsi [[Gelderland]] sing papané ana ing wétané [[Walanda]] iku saka 12 propinsiprovinsi [[Walanda]] lan salah siji sing gedhé ambané wewengkoné. PropinsiProvinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 56 ''gemeente''. Ing Walanda ''gemeente'' iku pérangan [[administratif]] sangisoring propinsiprovinsi. Dadi propinsiprovinsi iku antara nagara lan ''gemeente''.
 
Jaman mbiyèn kabèh panggonan iku uga ''gemeente'' ing Walanda. Saka désa cilik nganti kutha krajan. Nanging saiki wis ora mengkonomangkono manèh. Akèh panggonan sing digabung dadi siji supaya olèh ''gemeente'' sing ukurané sedheng.
== Pranala njaba ==
352.737

besutan