Géorgia: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: antara liya → antarané, dikenal → kaloka, jroning → sajeroning (2), Rusia → Ruslan (2), simbol → simbul, Simbol → Simbul, tèknik → tèhnik, propinsi → provinsi, Geografi → Géografi
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(éjaan, replaced: antara liya → antarané, dikenal → kaloka, jroning → sajeroning (2), Rusia → Ruslan (2), simbol → simbul, Simbol → Simbul, tèknik → tèhnik, propinsi → provinsi, Geografi → Géografi)
{{Georgia infobox}}
 
'''Georgia''' (საქართველო '''''Sakartvelo''''' jroningsajeroning [[basa Georgia]]; dikenalkaloka wiwit taun [[1990]] nganti [[1995]] minangka '''Républik Georgia''') iku nagara trans bawana ing sisih [[wétan]] [[Segara Ireng]] ing sisih kidul [[Kaukasus]] antara bawana [[Éropah]] lan bawana [[Asia]]. Tilas republik ing [[Uni Soviet]] iki wewatesan karo [[RusiaRuslan]] ing sisih [[lor]], [[Turki]] ing sisih [[kidul-kulon]], [[Armenia]] ing sisih [[kidul]] sarta [[Azerbaijan]] ing sisih [[wétan]]. Jembar wewengkon Georgia 69.700 km², lanthi padunung 4,4 yuta jiwa (ora kalebu [[Abkhazia]] lan [[Ossetia Kidul]]), 84% saka gunggung padunung arupa ètmis Georgia.
 
== Saarah ==
 
Wewengkon modhèrn Georgia wis dipanggoni déning Homo erectus wiwit jaman Paleolitik. Proto-Georgia suku sepisanan muncul jroningsajeroning sajarah sing ditulis ing abad 12 SM. [16] nemokaké Arkéologi lan referensi ing sumber-sumber kuna sing ngungkapaké unsur-unsur formasi pulitik lan nagara wiwitan ditandhani anané metalurgi canggih lan tèkniktèhnik tukang emas ing abad kaping-7 SM
 
== Pamérangan administratif ==
Georgia dipérang dadi 53 propinsiprovinsi, 11 kutha lan 2 republik otonomi:
* Républik Otonomi: [[Abkhazia]], [[Ajaria]]
* Kota: [[Batumi]], [[Chiatura]], [[Gagra]], [[Gori]], [[Kutaisi]], [[Poti]], [[Rustavi]], [[Sokhumi]], [[Tbilisi]], [[Tq'ibuli]], [[Tsq'altubo]], [[Tskhinvali]]
* Distrik: [[Abasha]], [[Adigeni]], [[Akhalgora]], [[Akhaltsikhe]], [[Akhmeta]], [[Ambrolauri]], [[Aspindza]], [[Baghdati]], [[Bolnisi]], [[Borjomi]], [[Chkhorotsq'u]], [[Chokhatauri]], [[Dedoplistsq'aro]], [[Dmanisi]], [[Dusheti]], [[Gardabani]], [[Gurjaani]], [[Java, Georgia|Java]], [[Kareli]], [[Kaspi]], [[Kharagauli]], [[Khashuri]], [[Khobi]], [[Khoni]], [[Lagodekhi]], [[Lanchkhuti]], [[Lentekhi]], [[Marneuli]], [[Martvili]], [[Mestia]], [[Mtskheta]], [[Ninotsminda]], [[Oni, Georgia|Oni]], [[Ozurgeti]], [[Q'azbegi]], [[Q'vareli]], [[Sachkhere]], [[Sagarejo]], [[Samtredia]], [[Senaki]], [[Sighnaghi]],[[Telavi]], [[Terjola]], [[Tetritsq'aro]], [[Tianeti]], [[Tsageri]], [[Tsalenjikha]], [[Tsalka]], [[Vani]], [[Zestaponi]], [[Zugdidi]]
 
== GeografiGéografi ==
Kutha-kutha gedhé ing Georgia antara liyaantarané:
* [[Tbilisi]] - 1.066.100 jiwa (wewengkon kutha 1.270.800)
* [[Kutaisi]] - 183.300
* [[Batumi]] - 116.900
 
== SimbolSimbul-simbolsimbul lawas ==
[[Gambar of Georgia (1990-2004).svg|right|thumb|150px|Bendera lama Georgia]]
[[Gambar of arms of the Democratic Republic of Georgia.svg|right|thumb|100px|Lambang lawas Georgia]]
[[Georgia Sirilik]] (93%)
 
== Panggunaan Basa RusiaRuslan ==
7%.
 
348.872

besutan