Pisuhan: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: antara liya → antarané, kewan → kéwan, umumé → lumrahé
(éjaan, replaced: antara liya → antarané, kewan → kéwan, umumé → lumrahé)
'''Pisuhan''' iku [[tembung]] utawa [[ukara]] sing umumélumrahé kagunakaké kanggo ngècè utawa ngina [[wong]] liya. Tembung lan ukara pisuhan iku béda-béda ing antarané basa siji lan basa liyané.
 
==Tembung lan pisuhan basa Jawa==
Ing [[basa Jawa]], tembung lan ukara sing kerep kagunakaké kanggo pisuhan antara liyaantarané pérangan awak sing wadi, [[sato kewankéwan|kéwan]], bangsa alus (sétan utawa jim), kahanan sing èlèk lan liya-liyané.
 
Ing [[sastra Jawa]], tembung lan ukara pisuhan arang dianggo amarga dianggep ora sopan lan ora trap marang kabudayané wong Jawa. Apa manèh akèh sastra Jawa sing thukul saka njero [[kraton]]. Nanging ana uga sastra Jawa sing migunakaké pisuhan, upamané [[Serat Gatholoco]].
* [[Penacat]]
 
[[Kategori:Basa]]
{{Stub}}
 
 
[[kategori:basa]]
{{Stub}}
352.737

besutan