Słubice: Béda antara owahan

7 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: antara liya → antarané, bagéyan → pérangan, dasar → dhasar, disebut → ingaran, kilometer → kilomèter, persegi → pasagi, tahun → taun, utamané → mligi, Jèrman → Jerman (3)
(→‎Pranala njaba: replaced: Pranala jaba → Pranala njaba)
(éjaan, replaced: antara liya → antarané, bagéyan → pérangan, dasar → dhasar, disebut → ingaran, kilometer → kilomèter, persegi → pasagi, tahun → taun, utamané → mligi, Jèrman → Jerman (3))
| style="width: 145px;" | [[Gambar:Lokasi Slubice.PNG|160px|Lokasi {{PAGENAME}} ing Polen]]
|-
! colspan="2" | Data dasardhasar
|- style="background: #ffffff;"
| Provinsi: || [[Provinsi Lubusz]]
|- style="background: #ffffff;"
| Jembar: || 185 [[kilometerkilomèter persegipasagi|km²]]
|- style="background: #ffffff;"
| [[Padunung]]: || 25.000 <small>''(2008)''</small>
[[Gambar:Slubice_Oderbruecke.jpg|thumb|Pamandhangan saka kreteg sing ngliwati kali [[Oder]] saka arah Jerman]]
 
'''Słubice''' ([{{IPA|swuˈbiʦɛ}}], [[basa Jerman|JèrmanJerman]]: ''Dammvorstadt'') iku sawijining kutha sing papané ana ing sisih kuloné [[Polen]] ing pinggiring kali [[Oder]]. Kutha iki nduwé padunung 25.000 jiwa. Nganti taun [[1945]], kutha iki bagéyanpérangan wétan kutha [[Frankfurt an der Oder]] (''Dammvorstadt'', ''Gartenstadt''). Jeneng Słubice iku éjaan [[basa Polen|basa Polen modhèrn]] kanggo ''Zliwitz'', sawijining désa sing disebutingaran ing piagem kutha [[Frankfurt]] sing ditulis ing tahuntaun [[1253]].
 
==Sithik bab kutha iki==
Saiki iki ing kutha Słubice ana pos pawatesan (pos perbatasan) sing wigati dhéwé antara [[Polen]] lan [[Jerman]] kanggo montor lan [[sepur]] (ing [[Kunowice]], kutha cilik cedhak kéné). Słubice iku uga Pusat Sains [[Polen-Jerman]] [[Collegium Polonicum]]. Para tamu saka JèrmanJerman, utamanémligi saka ''Frankfurt an der Oder'', kutha-kutha liyané ing [[Brandenburg]], lan [[Berlin]] seneng marani Basar ("Pasar Polen") lan nukoni [[rokok]] sing luwih murah nèng kana (ing dalan ul. Jedności Robotniczej). Nanging para "wisatawan bènsin" uga faktor penunjang [[ékonomi]] lokal sing wigati. Saliyané iku [[prostitusi]] uga nunjang ékonomi lokal. Akèh [[bordhil]] ing kana sing diparani para wisatawan [[JèrmanJerman]].
 
== Gmina ==
Tlatah munisipal (''Gmina'') Słubice ambané ana kurang luwih 185&nbsp;km² lan padunungé ana 19.106 jiwa. Ing tlatah iki kalebu antara liyaantarané:
* Golice (''Gohlitz'')
* [[Kunice (Lebus)|Kunice]] (''Kunitz'')
351.333

besutan