Paramasastra Jawa: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎Struktur basa: éjaan, replaced: antara liya → antarané, jroning → sajeroning
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bDelengen uga\b +Uga delengen))
(→‎Struktur basa: éjaan, replaced: antara liya → antarané, jroning → sajeroning)
 
===Struktur basa===
Minangka srana komunikasi, struktur basa Jawa katata jroningsajeroning [[aksara]] lan [[tembung]] sing karangké dadi [[ukara]], kanthi migatèkaké paugeran kang gumathok miturut konsèpsi dhasar ing dhuwur. Kanggo milah struktur basa kanthi luwih jero dipigunakaké sawetara èlmu sing tansah dipatrapaké nalika nyinaoni basa, ya iku antara liyaantarané:
* [[Widya aksara]] (''fonologi'')
* [[Widya tembung]] (''morfologi'')
348.872

besutan