Suparto Brata: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: antara liya → antarané, Februari → Fèbruari, majalah → kalawarta, novel → novèl (3), penghargaan → pangaji-aji, Raden → Radèn (2), Saliyane → Saliyané, Sawise → Sawisé, seka → saka, tahun → taun (4)
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bDelengen uga\b +Uga delengen))
(éjaan, replaced: antara liya → antarané, Februari → Fèbruari, majalah → kalawarta, novel → novèl (3), penghargaan → pangaji-aji, Raden → Radèn (2), Saliyane → Saliyané, Sawise → Sawisé, seka → saka, tahun → taun (4))
'''Suparto Brata''' (lair [[Surabaya]], [[Setu]] [[Legi]] 19 [[Syawal]] tahuntaun [[Jé]] utawa [[23 FebruariFèbruari]] [[1932]]) iku [[Sastra Jawa Modern|sastrawan Jawa Modern]] kang produktif. Dhèwèké kerepnampa penghargaanpangaji-aji sekasaka ngendi-ngendi, ing antarané, pungkasan iki ya iku ing sasi Oktober [[2007]], nampa [[SEA Write Award]] bebarengan karo para sastrawan liyané: Haji Moksin bin Haji Abdul Kadir - [[Brunei Darussalam]], Ourn Suphany - [[Kambodia]], Ratanavong Houmphanh - [[Laos]], Prof. Rahman Shaari - [[Malaysia]], Michael Coroza - [[Philipina]], Rex Shelley - [[Singapura]], Montri Sriyong - [[Thailand]], lan Tran Van Tuan - [[Vietnam]]. Crita rekan (fiksi) sepisanan kang kapacak ya iku ‘’Miss Rika di Angkasa’’ ing Majalah Garuda, [[25 Oktober]] [[1953]]. SawiseSawisé iku, dhèwèké kerep nulis [[Crita cekak|carita cekak]], sandhiwara, utawa [[novelnovèl]]. SaliyaneSaliyané nulis ing [[Sastra Jawa|satra Jawa]], dhèwèké uga nulis carita rekan ing sastra [[Indonésia]]. Malah, novelnovèl pisanan kang digawé nganggo [[basa Indonésia]], ya iku ‘’Tak Ada nasi Lain’’ kang banjur kapacak ing [[koran]] Kompas tahuntaun 1990, pirang-pirang taun sawisé novelnovèl iku digawé.
 
Wiwitané nulis nganggo [[basa Jawa]] ing [[Kalawarti]] [[Panjebar Semangat]] ing tahuntaun [[1959]]. Lan nalika [[majalahkalawarta]] iku nganakaké sayembara, dhèwèké nulis [[Kaum Républik]] kang banjur menang lan kapacak tahuntaun [[1960]]. Anakalané dhèwèké nganggo jeneng sesinglon (samaran) ‘’Peni'' utawa ‘’Eling Jatmiko’’.
 
Suparto Brata iku putrané RadenRadèn Suratman Bratatanaya lan Papan Anggegana RadenRadèn Ajeng Jembawati kang isih turun [[Pakubuwana V]].
 
==Karya==
Buku-buku sastra [[Jawa]] kang katulis antara liyaantarané:
===Abasa Jawa===
*''[[Asmarani]]''
352.737

besutan