Piagam madinah: Béda antara owahan

16 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
éjaan, replaced: antarane → antarané (2), kewajiban → kuwajiban (2), penting → wigati, sahingga → saéngga, sawijine → sawijiné, Sejarah → Sajarah, Nabi Muhammad SAW → Muhammad (2)
(→‎Pranala njaba: nglarasaké tembung using AWB)
(éjaan, replaced: antarane → antarané (2), kewajiban → kuwajiban (2), penting → wigati, sahingga → saéngga, sawijine → sawijiné, Sejarah → Sajarah, Nabi Muhammad SAW → Muhammad (2))
'''Piagam Madinah''' ([[Basa Arab]]: '''صحیفة المدینه''', ''shahifatul madinah'') uga kakenal karo sebutan '''Konstitusi Madinah''', ya iku sawijining dokumen sing disusun déning [[Nabi Muhammad SAW]], sing arupi sawijinesawijiné perjanjian formal antarane Nabiantarané Muhammad SAW karo kabèh suku-suku lan kaum-kaum pentingwigati ing Yathrib (sing saiki jenenge[[Madinah]]) ing taun 622.<ref>"Muhammad", ''Encyclopedia of Islam Online''</ref><ref>Watt. Muhammad at Medina and R. B. Serjeant "The Constitution of Medina." ''Islamic Quarterly'' 8 (1964) p.4.</ref> Dokumen kasebut kasusun nganti jelas kanggo tujuan utama ya iku mungkasani pertentangan sengit antaraneantarané [[Bani 'Aus]] lan [[Bani Khazraj]] ing Madinah. Kanggo iku dokumen kasebut netapake sejumlah hak-hak lan kewajibankuwajiban-kewajibankuwajiban kanggo kaum [[Muslim]], kaum [[Yahudi]], lan komunitas-komunitas pagan Madinah; sahinggasaéngga ndadeake sadaya dadi siji kesatuan komunitas, sing ing basa arab kasebut ''[[ummah]]''.
 
== Catetan Sikil ==
* [http://www.stormloader.com/users/melayu/piagam.html Nota pendek tentang Piagam Madinah]
 
[[Kategori:SejarahSajarah Islam]]
 
 
352.737

besutan