Isa: Béda antara owahan

17 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: Al-Quran → Kuran, disebut → ingaran, jroning → sajeroning (2), omahe → omahé, Jroning → Sajeroning, Gusti Allah → Allah (4)
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bReferensi\b +Rujukan))
(éjaan, replaced: Al-Quran → Kuran, disebut → ingaran, jroning → sajeroning (2), omahe → omahé, Jroning → Sajeroning, Gusti Allah → Allah (4))
'''Isa''' ([[basa Arab]]:'''عيسى''', '''`Īsā''') (watara 1 - 32M) iku [[nabi Islam|nabi]] wigati jroningsajeroning agama [[Islam]] lan minangka salah siji saka [[Ulul Azmi]]. JroningSajeroning [[Al-Qur'an]], Isa disebutingaran '''Isa bin Maryam''' utawa '''Isa al-Masih'''. Isa diangkat dadi nabi ing taun 29 M lan ditugasaké dakwah marang [[Bani Israil]] ing [[Palestina]]. Asmané disebutaké kaping 25 jroningsajeroning Al-QuranKuran.
 
==Sejarahe==
Sadurungé Gusti Allah nyiptakaké Isa, Gusti Allah ngutus malaikat [[Jibril]] awujud manungsa marang [[Maryam]]. Ing wektu iku [[Maryam]] ing pinggir etan omaheomahé dhewéan.
Pas weruh ana Malaikat [[Jibril]] Maryam langsung nyuwun tulung dhateng Gusti Allah supaya malaikat [[Jibril]] ngedohb saka dhéwéké. Banjur malaikat [[Jibril]] wangsuli, yèn dhèwèké iku utusaning Gusti Allah marang Maryam supaya bisa duweni putra lanang sing mengko dadi [[Nabi]].
 
== Pranala njaba ==
352.737

besutan