Mekah: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎Sajarah: éjaan, replaced: nabi Muhammad → Muhammad
(éjaan, replaced: Muhammad SAW → Muhammad, Allah SWTAllah, Nabi Muhammad SAW → Muhammad, Allah SWT → Allah, Nabi MuhammadMuhammad, Nabi IsmailIsmail (2), Muhammad SAW → [[Muhamm...)
(→‎Sajarah: éjaan, replaced: nabi Muhammad → Muhammad)
Perkembangan kutha Mekkah magepokan karo kanyatan anané [[Ismail]] lan [[Siti Hajar]] minangka padunung kapisan kutha iki kang ditempataké déning [[Ibrahim]] karana préntah [[Allah]]. ''Perkembangan'' sabanjuré muncul wong-wong [[Jurhum]] kang sidané manggon ing kana. Sabanjuré kutha iki dipanggedhèni déning [[Quraisy]] minangka kabilah utawa suku kang utama ing [[Jazirah]] [[Arab]] amarga nduwé hak pemeliharaan tumrapé Ka'bah. Suku iki misuwur ing babagan dagang malahan wektu iku aktivitas dagangé kaloka nganti tekan Damaskus, [[Palestina]] lan Afrika. Tokoh minangka kepala kabilah quraisy ya iku [[Qussai]] kang diterusaké déning [[Abdul Muthalib]]. [[Muhammad]] iku keturunan langsung saka [[Ismail]] sarta [[Qussai]].
 
Taun [[671]], Muhammad lair ing kutha iki lan tuwuh diwasa. Pisanan nampa wahyu saka Allah ajarané ditolak déning kaumé dhéwé kang wektu iku isih ana sajeroning pepetenging pikir ([[Jahilliyah]]) saéngga pindhah menyang kutha [[Madinah]]. Sawisé Madinah tuwuh ngrembaka, nabi Muhammad balik menyang Mekkah manèh kanthi misi mbebasaké kutha Mekkah tanpa wutahing getih.
 
Sakbanjuré Mekkah kapatah déning administrasi [[khalifah]] kang punjeré ing Madinah, lan para ratu kang wektu iku kuwasa ing Damaskus ([[Dinasti]] [[Ummayyah]]), Baghdad (Dinasti [[Abbasiyah]]) lan Turki ([[Usmaniyah]]) kang nalika iku dipanggedhèni déning [[Syarif Hussein]] nuli didadèkké siji déning Abdul Aziz ibnu Saud, dadi andhahané pamaréntahan Saudi Arabia nganti dina iki minangka pelayan kutha suci kaloroné (Mekkah lan Madinah).
352.737

besutan