Up & Up (laguné Coldplay): Béda antara owahan

21 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
Ndandani
c (→‎Dhaptar trek: dhaptar tembang)
(Ndandani)
"'''Up & Up'''" (gaya tulisetulisé awujud "'''Up&Up'''") yaikuya iku tembang deningdéning band saka Inggris ya iku [[Coldplay]]. Tembang iki saka album studio kapitu iyaikukang irah-irahané, ''[[A Head Full of Dreams]]'' (2015). Tembang iki dumugung dadi tembang katelu saka rekaman ing surya 22 April 2016 deningdéning [[Parlophone]]. Vokal latar wuri diwenehakédiwènèhaké deningdéning [[Beyoncé Knowles|Beyonce]], [[Annabelle Wallis]], lan [[Merry Clayton]]. DeneDéné vidhio musik kanggo trektrèk iki dirilis ing surya 16 Mei 2016.
 
== Latar wuri ==
Tembang iki wis diparingi tandha dening paduandéning swara koorkor, kang dirawuhi deningdéning mehmèh kabehkabèh seniman sing wis kolaborasi karo grup album, kalebu [[Beyoncé Knowles|Beyonce]], [[Brian Eno]] lan uga para tamu saka kanca-kanca musisi [[Coldplay]]. Ing album iki uga oleholèh urun saka gitaris lan penyanyi [[Noel Gallagher]], sing nyekel gitar solo kapindho.
 
== Vidhio ==
Band [[Coldplay]] wis ngrilis ''teaser'' ing akun medhiamédhia sosial saktekane vidhio resmineresminé dirilusdirilis.<ref>{{cite web|url=https://www.instagram.com/p/BFZTd7UHdWL/|title=#UpAndUp|website=Instagram.com|publisher=Coldplay|accessdate=17 May 2016}}</ref> Vidhio tembang iki katuntun deningdéning Vania Heymann lan Gal Muggia banjur dirilis ing 16 MeiMéi 2016. Vidhio tembang iki wis diterangakedipratélakaké ing situs webwèb band minangka vidhionevidhioné "teges, ''montase'' surealissuréalis kang nyinggung masalah kontemporerkontèmporèr."<ref>{{cite web|url=http://coldplay.com/watch-the-new-upup-video/|title=Watch the new Up&Up video|website=Coldplay.com|publisher=Coldplay|accessdate=17 May 2016}}</ref> VidhioneVidhioné dhewedhéwé kasusun saka lapisan-lapisan visual, lan gambar band [[Coldplay]] dijupuk saka macemwerna-macemwerna lokasipapan. Salah siji saka lokasipapan sing digunakake yaiku sawetara gunung [[Kroasia]] kasebut Biokovo; Chris Martin katon lungguhi ing gunung iku.<ref>{{cite web|url=http://www.vijesti.rtl.hr/scena/1945223/chris-martin-tijelom-prekrio-biokovo-hrvatska-u-novom-spotu-coldplaya/|title=Chris Martin tijelom 'prekrio' Biokovo: Hrvatska u novom spotu Coldplaya|last=Harča|first=Vedran|date=24 May 2016|publisher=Vijesti.hr|language=Croatian|accessdate=1 June 2016}}</ref>
 
Salah sawijining musanip (penulispanulis) saka situs MTV UK nyatakakenyatakaké yenyèn vidhio iki "anehanèh lan apik ing saben bab", lan "gaib uga teges".<ref>{{Cite web|url=http://www.mtv.co.uk/coldplay/news/please-take-a-moment-out-of-your-day-to-watch-coldplays-upup-music-video|title=Please take a moment out of your day to watch Coldplay's Up&Up music video|publisher=[[MTV UK]]|access-date=17 May 2016}}</ref> Chris Payne, nulis kanggo kalawarti ''Billboard'', nyebut yenyèn vidhio iku "jumbuh vidhio kang epik" karo "ora mulur nalaré, njupuk-kanggo-ing-lintang tipe ikrar".<ref>{{Cite web|url=http://www.billboard.com/articles/columns/rock/7370573/coldplay-up-up-video-head-full-dreams-chris-martin|title=Coldplay Shares Otherworldly 'Up & Up' Video|last=Payne|first=Chris|date=16 May 2016|website=Billboard|access-date=1 June 2016}}</ref> Idolator penulis Carl Williott, sing dilindhungi undhang-undhang menyang tembangetembangé, ngrasa yenyèn vidhio iki "duweniduwèni visual kang endahéndah".<ref name="idol">{{Cite web|url=http://www.idolator.com/7633644/coldplay-up-and-up-video|title=Coldplay’s "Up & Up" Video Elevates The Song: Watch|last=Williot|first=Carl|date=16 May 2016|publisher=[[Idolator (website)|Idolator]]|access-date=1 June 2016}}</ref>
 
Musik vidhio iki entukéntuk nominasi [[Penghargaan Grammy|Grammy Award]] kanggo [[Best Music Video]] ing [[59th Annual Grammy Awards]].<ref>{{Cite news|url=http://www.latimes.com/entertainment/la-et-ms-2017-grammy-nominations-live-and-the-grammy-for-best-music-video-1481040806-htmlstory.html|title=2017 Grammy nominations: complete list, top nominee Beyoncé could make history|date=6 December 2016|work=[[Los Angeles Times]]|access-date=6 December 2016}}</ref>
 
== Pagelaran langsung ==
SawiseSawisé menehimènèhi ulasan pagelaran langsung saka album ing 21 Novèmber 2015 ing [[Los Angeles]], vokalis utama Chris Martin ngandikangendika: "Iki jenisjinis tembanglagu kang kita wis nunggu kanggo nulis sawetara 15 taun suwinesuwiné."<ref>{{Cite web|url=http://www.nme.com/news/coldplay/89886|title=Coldplay perform new songs 'Up&Up' & 'A Head Full Of Dreams' at LA gig - watch|website=NME.com|publisher=NME|access-date=17 May 2016}}</ref> [[Coldplay]] manggung langsung tembanglagu iki ing Super Bowl 50 halftime show dianakaké ing 7 Februari 2016 ing Santa Clara, California. [[Bruno Mars]] lan [[Beyonce]] uga melumèlu nembang ing larik-larik pungkasan.<ref>{{Cite web|url=http://www.billboard.com/articles/news/super-bowl/6867256/coldplay-beyonce-bruno-mars-super-bowl-50|title=Coldplay Brings Beyonce, Bruno Mars & History to Color-Drenched Super Bowl 50 Halftime Show|last=Lynch|first=Joe|date=7 February 2016|website=Billboard|access-date=1 June 2016}}</ref>
 
== Dhaptar tèmbang ==
1.443

besutan