Corazon Aquino: Béda antara owahan

10 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: Presiden → Présidhèn (2), Presidhèn → Présidhèn (4)
(éjaan, replaced: presiden → présidhèn, Nobel → Nobèl, Katolik → Katulik, Februari → Fèbruari)
(éjaan, replaced: Presiden → Présidhèn (2), Presidhèn → Présidhèn (4))
| name = Corazon C. Aquino
| image = Cory Aquino during a ceremony honoring US Air Force.jpg
| order = [[PresidhènPrésidhèn Filipina]] ke-11{{br}}''PresidhènPrésidhèn ika-2 saka Républik ika-4''{{br}}''PresidhènPrésidhèn Pamerentahan Revolusioner (1986)''{{br}}''PresidhènPrésidhèn ika-1 saka Républik ika-5''
| term_start = [[25 Fèbruari]] [[1986]]
| term_end = [[30 Juni]] [[1992]]
}}
 
'''Maria Corazon Sumulong Cojuangco Aquino''' ({{lahirmati|[[Paniqui]], [[Tarlac]], [[Filipina]] |25|1|1933|[[Kutha Makati|Makati]]|1|8|2009}}), dikenal minangka 'Cory Aquino', iku PresidenPrésidhèn [[Filipina]] taun [[1986]] – [[1992]]. Panjenengané wanita Asia pisanan sing tampil minangka [[présidhèn wanita]] ing donya. Wanita iki garwa saka tokoh oposisi sing populèr, senator [[Benigno Aquino Jr.]]. Garwané kaprejaya wektu ndharat ing [[Papan Anggegana Internasional Manila]] nalika mulih menyang nagarané tanggal [[21 Agustus]] [[1983]]. Corazon sabanjuré difiguraké déning kalangan oposisi kanggo nentang kakuwasan [[otokratik]] sing diayahi déning [[Ferdinand Marcos]].
 
== Award lan prstasi ==
{{succession box |
before= [[Ferdinand E. Marcos]] |
title= [[PresidenPrésidhèn Filipina]] |
years= 1986–1992 |
after= [[Fidel V. Ramos]]
352.737

besutan