Uni Bal-balan Éropah: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: Presiden → Présidhèn, presidhèn → présidhèn, Presidhèn → Présidhèn
(→‎Pranala njaba: Skotlandia -> Sekotlan)
(éjaan, replaced: Presiden → Présidhèn, presidhèn → présidhèn, Presidhèn → Présidhèn)
|mcaption = Anggota asosiasi UEFA awarna biru
|headquarters = {{flagicon|Swiss}} [[Nyon]], [[Swiss]]
|leader_title = PresidenPrésidhèn
|leader_name = {{flagicon|Prancis}} [[Michel Platini]]
|general =
'''Uni Bal-balan Éropah''' ({{lang-en|Union of European Football Associations}}, biasa disebut kanthi cekakan '''UEFA''', iku badan administratif lan pengatur [[bal-balan]] [[Éropah]].
 
UEFA iku badan bal-balan paling gedhé ing donya saka babagan kauangan lan prabawa marang bal-balan donya. UEFA diadegaké [[15 Juni]] [[1954]] ing [[Basel]], [[Swiss]]. Markasé dumunung ing [[Paris]] nganti taun [[1959]] nalika organisasi iki pindhah menyang [[Bern]]. Henri Delaunay minangka Sekretaris Jendral pisanan lan Ebbe Schwartz presidhènprésidhèn pisanan. Wwit taun [[1995]], pusat administratifé dumunung ing [[Nyon]], [[Swiss]]. Wektu iki ana 53 asosiasi bal-balan nasional sing ana ing sangisoré UEFA.
 
== Sekretaris Jenderal UEFA ==
* [[Gerhard Aigner]]
 
== PresidhènPrésidhèn UEFA ==
* [[Ebbe Schwartz]]
* [[Gustav Wiederkehr]]
348.872

besutan