Radius Prawiro: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Karier: éjaan, replaced: Presiden → Présidhèn
(→‎top: {{nagara}}, {{negara}} -> {{flagicon}})
(→‎Karier: éjaan, replaced: Presiden → Présidhèn)
Kariere diwiwiti Sekretaris Badan Keamanan Rakyat ingYogyakarta taun [[1945]] lan candhake dadi Perwira Markas Tertinggi Perhubungan TRI, Yogyakarta taun [[1947]]-[[1948]], Staf Gubernur Militer Daerah Istimewa Yogyakarta ([[1945]]-[[1951]]) lan Pegawai Teknis Direktorat Akuntan Nagara ([[1960]]-[[1965]]). Sawise iku, Radius njabat minangka Deputi Menteri Pemeriksa Keuangan Nagara/[[BPK]] (1965), Deputi Menteri Urusan Bank Sentral (1965), Gubernur Bank Nagara Indonésia (1966), Gubernur [[Bank Indonésia]] (1966-1973), Gubernur [[Dana Moneter Internasional]] (IMF) lan ngrangkep wakil Gubernur [[Bank Pembangunan Asia]] (ADB) kanggo Indonésia ing taun [[1967]]-[[1971]].
 
Radius tau dadi anggota Tim Ahli Ekonomi PresidenPrésidhèn, Ketua Dewan Gubernur [[Bank Dunia]] (IBRD, 1971-1973). Candhake dilantik minangka Menteri Perdagangan ing [[Kabinet Pembangunan II]] lan [[Kabinet Pembangunan III|III]] ([[1973]]-[[1983]]), Menteri Keuangan ing [[Kabinet Pembangunan IV]] (1983-[[1988]]) lan Menteri Koordinator Bidang Ekonomi, Keuangan dan Industri lan Pengawasan Pembangunan nganti taun [[1993]].
 
== Hobi lan kulawarga ==
352.737

besutan