Evo Morales: Béda antara owahan

10 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: Presiden → Présidhèn (2), presidhèn → présidhèn, Presidhèn → Présidhèn (3)
(éjaan, replaced: presiden → présidhèn, majalah → kalawarta, khas → kas, biasané → biyasané)
(éjaan, replaced: Presiden → Présidhèn (2), presidhèn → présidhèn, Presidhèn → Présidhèn (3))
| nationality = Bolivia
| image = Evo Morales at COP15.jpg
| order = [[PresidenPrésidhèn Bolivia]] ke-80
| vicepresident = [[Álvaro García Linera]]
| term_start = [[22 Januari]] [[2006]]
}}
 
'''Juan Evo Morales Ayma''' ({{lahirmati| [[Orinoca]], [[Departemen Oruro|Oruro]], [[Bolivia]]|26|10|1959}}), sing populèr dikenal kanthi jeneng '''Evo''' ([[International Phonetic Alphabet|IPA]]: [ˈeβ̞o]) iku [[PresidhènPrésidhèn Bolivia|PresidhènPrésidhèn]] [[Bolivia]] lan dadi wong [[pribumi]] pisanan tumrap jabatan [[kepala nagara]] wiwit panjajahan Spanyol luwih saka 470 taun kapungkur.<ref name="BBC bio">{{cite news| date=14 December 2005|title=ProBerkas: Evo Morales|publisher=BBC|url= http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/3203752.stm}} Retrieved on Feb. 1, 2007</ref><ref>{{cite news|url=http://www.pbs.org/frontlineworld/blog/2006/01/bolivia_the_ris_1.html|publisher=PBS Frontline|title=Bolivia: The Rise of Evo Morales|author=Tupac Saavedra}}</ref><ref>{{cite news|date=January 23rd, 2006|title=Evo Morales Sworn in as Bolivia's First Indigenous President|publisher=Democracy Now|url=http://www.democracynow.org/article.pl?sid=06/01/23/1441200}}</ref><ref>{{cite news|title=Evo Morales: Indigenous Power|author=Jubenal Quispe|url=http://www.yesmagazine.org/article.asp?ID=1732|publisher=Yes Magazine}}</ref> Klaim ini menyebabkan kontroversi,<ref>{{cite news|url=http://www.bolpress.com/art.php?Cod=2006012217|publisher=Bolpress|title=¿Evo indígena o mestizo?}}</ref> karena ada para présidhèn [[mestizo]] sebelumnya.<ref>Mesa, José, Gisbert, Teresa, Mesa Gisbert, Carlos D. ''Historia de Bolivia: Segunda Edición corregida y actualizada''. Editorial Gisbert. La Paz, 1998.</ref>
 
Morales iku wong [[sosialis]] lan asal saka suku [[Indian]] ([[Aymara]]) lan dilantik dadi presidhènprésidhèn ing tanggal [[22 Januari]] [[2006]].
 
Morales iku pemimpin [[sayap kiri|swiwi kiwa]] obahan ''[[cocalero]]'' Bolivia– sawijining federasi kendho saka [[campesino]] panandur godhong [[koka]] sing nglawan upaya-upaya pamaréntah [[Amérika Sarékat]] kanggo [[pembasmian koka|mbesmi koka]] ing [[Propinsi Chapare]] ing Bolivia kidul-wétan. Morales uga minangka pemimpin parté pulitik [[Gerakan kanggo Sosialisme (Bolivia)|Gerakan kanggo Sosialisme]] (''Movimiento al Socialismo,'' sing dicekak jroning [[basa Spanyol]] ''MAS'', sing tegesé "luwih"), sing kalibet jroning [[Perang Gas Bolivia|Perang Gas]], bebarengan karo akèh kelompok liyané, sing biyasané dirujuk minangka "obahan sosial".
{{s-off}}
{{succession box
|title=[[PresidenPrésidhèn Bolivia]]
|before=[[Eduardo Rodriguez]]
|after=isih mengku
[[Kategori:Lair 1959]]
[[Kategori:Wong urip]]
[[Kategori:PresidhènPrésidhèn Bolivia]]
[[Kategori:Sosialis]]
348.872

besutan