Préfèktur Tottori: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: krajannipun → krajanipun
(éjaan)
(→‎top: éjaan, replaced: krajannipun → krajanipun)
[[Gambar:Tottori sand dune p4 2430.jpg|thumb|400px|Guguk pasir Tottori]]
 
{{nihongo|'''Prefektur Tottori'''|鳥取県|Tottori-ken}} inggih punika salah satunggaling [[prefektur Jepang]] ingkang mapan wonten ing bagéyan lor-wétan wewengkon [[Chugoku]], mliginipun ing sisih [[wétan]] laladan [[San-in]] ing Pulo [[Honshu]] <ref name="tottori1">[http://www.iniotaku.com/387-1-Mengenal+Prefektur+di+Jepang.html Mengenal Prefektur di Jepang], (dipun''akses'' tanggal 23 Februari 2013)</ref><ref name="tottori2">[http://www.hyogo-c.ed.jp/~mc-center/nihongoshidou/syakaikakyouzai/geography%20i.pdf Jepang], (dipun''akses'' tanggal 23 Februari 2013)</ref>. Prefektur Tottori gadhah cacah penduduk ingkang paling sekedhik ing antawisipun sadaya prefektur ing Jepang. Kutha krajannipunkrajanipun punika kutha [[Tottori, Tottori|Tottori]] ingkang rumiyinipun mekar saking kutha ing sakiwa tengenipun [[Istana Tottori|Astana Tottori]]. Produk tetanèn unggulan Prefektur Tottori inggih punika woh [[pir]] Nijisseiki ingkang kondhang ing Jepang amargi raosipun ingkang écho. Produk tetanèn sanèsipun punika woh pir jinis Kōsui, [[nagaimo]], [[lokyo]], [[godhong bawang]] lan [[semangka]]. [[Guguk pasir Tottori]] punika papan pariwisata ingkang kawéntar ing Prefektur Tottori.
 
== Geografi ==
348.872

besutan