Arsitèktur: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: bageyan → pérangan, bagian → pérangan
(→‎top: Hindu -> Hindhu (éjaan baku), replaced: Hindu → Hindhu)
(→‎top: éjaan, replaced: bageyan → pérangan, bagian → pérangan)
Ananging wonten ing perkembangan gagrag enggal pengertian arsitektur berkembang kangge nyipta wontenipun "ruang". Ruang ingkang fungsional kangge madhai sawetawis aktivitas utawi kegiatan utaminipun kegiatan manungsa.
Pranoto utawi kaidah arsitektur wonten ing terapanipun boten sami satunggal laladan kaliyan laladan lintu, upaminipun arsitektur Jawi jegregipun (penampilan) munjer dateng arsitektur keraton, anangin arsitektur Bali munjer (beroreintasi) dateng Agami Hindhu ngangge pranoto ingkang kasebat Asta Kosala Kosali.
Arsitektur Jawi (dalem) kapara dados tigang bagean inggih punika: Pendopo (ruang publik), pringgitan (ruang semi publik) lan sentong (ruang privat). Arsitektur Bali bagi ruang dados sangang bagianpérangan, saking nisthaning nistha ngantos utamaning utama. Tigang bageyanpérangan ageng inggih punika nistha, madya, utama.
 
{{Artikel Dhasar}}
352.737

besutan