Askariasis: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎Morfologi: éjaan, replaced: bageyan → pérangan (2)
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bReferensi\b +Rujukan))
(→‎Morfologi: éjaan, replaced: bageyan → pérangan (2))
== Morfologi ==
Cacing lanang gedhené kira-kira 10–30 cm, ananging cacing kang wadon bisa nganti kira-kira 22–35 cm. Ning cacing lanang bakal ditemukaké [[spikula]] utawa
bageyanpérangan kayata juluré rambut ning pucuking buntut (posterior). Ning cacing wadon, ning sepertelon ngarepé ana bageyanpérangan kang disebut cincin utawa [[gelang kopulasi]].
 
Cacing kang wis diwasa urip ning usus manungsa. Cacing wadon bisa ngendhog nganti 200.000 endhog nggal dinané. Endhog kang wis diengkremi ciliké 60 x 45 [[mikron]]. Ananging endhog kang ora diengkremi, wujudé luwih gedhene kira-kira 90 x 40 mikron. Endhog kang wis diangkremi iki sing bakaléiki kang bakal nginfeksi manungsa.
352.737

besutan