Flavonoid: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: bageyan → pérangan
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bDelengen uga\b +Uga delengen))
(éjaan, replaced: bageyan → pérangan)
[[Gambar:4-phenylcoumarin.PNG|thumb|upright|Struktur neoflavonoid]]
'''Flavonoid''' ya iku senyawa kang kasusun saka 15 atom karbon kang umume sumebar ing tanduran.<ref name="Hahlbrock">Hahlbrock K. 1981. ''Flavonoids''. dalam ''The Biochemistry of Plants, Vol. 7: Secondary Plant Products. New York: Academic Press. Hal:425-456.</ref> Luwih saka 2000 flavonoid kang asale saka tanduran wis diidentifikasi, nanging ana telung klompok kang umum dipelajari, ya iku [[antosianin]], [[flavonol]], lan [[flavon]].<ref name="Salisbury">Salisbury FB, Ross CW. 1995. ''Fisiologi Tumbuhan, Jilid 2''. penerjemah: Lukman DR, Sumaryono. Bandung:Penerbit ITB. Hal:150-152. ISBN 979-8591-27-5</ref>
Antosianin (saka basa Yunani ''anthos'' , kembang lan ''kyanos'', biru-tuwa) ya iku pigmen werna kang umume ana ing kembang duweni werna abang, ungu, lan biru .<ref name="Salisbury"/> Pigmen iki uga ana ing pirang-pirang bageyanpérangan tanduran liyane tuladhane, woh-wohan tertentu, pang, godhong lan ing oyot. Flavnoid kerep ana ing sel epidermis.<ref name="Salisbury"/>
Akeh-akehe flavonoid ana ing [[vakuola]] sel tanduran senajan panggonan sintesisse ana ing njaba vakuola.<ref name="Salisbury"/>
 
 
{{Flavonoid}}
{{biokimia-stub}}
 
[[Kategori:Antioksidan]]
[[Kategori:Fisiologi tetanduran]]
 
 
{{biokimia-stub}}
352.737

besutan