Kali Niger: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: Bageyan → Pérangan, bageyan → pérangan
(éjaan, replaced: biasa → biyasa, bidang → babagan, masyarakat → masarakat, nduwèni → duwé (6), pada → padha)
(éjaan, replaced: Bageyan → Pérangan, bageyan → pérangan)
== Geografi ==
[[Gambar:Niger River Center Island.jpg|right|300px|thumb|Omah-omah blethok ing [[pulo]] utama [[Danau Debo]], ing salah sijiné bageyanpérangan kang amba saka kali Sungai Niger]]
 
Kali Niger ya iku kali kang duwé kahanan [[banyu]] kang "bening", kang ngalir ska persepuloh sedimen ketimbang [[Sungai Nil]]. Kahanan kaya mengko kang ana ing kali disebabake déning Niger kang dumunung ana ing wewatuan kang kuna lan duwé biji endapan blethok kang sithik kahanan kaya mengkeni iki kang dadi sebab utama kali Niger duwé banyu kang bening.<ref>Reader, John. Afrika. Washington, D.C.: National Geographic Society, 2001. hal. 191</ref> Namun demikian, seperti juga Nil, sungai Niger selalu banjir musiman, dimulai padha bulan September, memuncak di November, dan berakhir di bulan Mei.<ref name="Reader, hal. 191">Reader, hal. 191</ref>
 
== Kali Niger jroning carita fiksi ==
BageyanPérangan jarak dawa hilir kali Niger duwé latar jroning carita-carita pengripta [[novel]] [[Clive Cussler]], uga jroning carita sawijining filem ''aksi-petualangan'' ing [[taun]] [[2005]] "[[Sahara (filem)|Sahara]]". Kali kang uga didadekake latar mburi karya gedhé T. Coraghessan Boyle, "''Water Music''".
 
== Pranala njaba ==
352.737

besutan