Snow White and the Seven Dwarfs (filem 1937): Béda antara owahan

→‎Sujarah: éjaan, replaced: bageyan → pérangan
(Amerika Serikat -> Amérika Sarékat, replaced: Amerika Serikat → Amérika Sarékat (2))
(→‎Sujarah: éjaan, replaced: bageyan → pérangan)
==Sujarah==
Punika inggih minangka filem sepisanan kanggé fitur filem ingkang dawa wonten ing sujarah [[kartun]], dene [[vileivle]] inggih ingkang minangka filem kartun ingkang sepisanan dipunprodhuksi ing perusahaan kartun Amérika Sarékat, filem ingkang sepisanan ngedalaken werna ingkang jangkep saking wiwitan ngantos pungkasanipun, lan ingkang sepisanan dipunprodhuksi déning [[Walt Disney]], lan ugi minangka filem sepisanan wonten ing jaringan kartun saking Disney (saged dipuntingali [[Dhaptar filem Disney]].<ref name = Smith33>Smith, Dave. ''[[Disney A to Z]]'', Third Edition, (2006), page 33.</ref>
Filem punika dipunmodhifkasi déning artis "''storyboard''", Dorothy Ann Blank, Richard Creedon, Merrill De Maris, Otto Englander, Earl Hurd, Dick Rickard, [[Ted Sears]] lan Webb Smith saking cariyos [[dongeng]] [[Jerman]] ''[[Snow White]]'' déning Brother Grimm, lan Davd Hand ingkang minangka direktur nginggilipun, dene William Cottrell, [[Wilfred Jackson]], Larry Morey, Perce Pearce, lan [[Ben Sharpsteen]] ingkang wonten ing bageyanpérangan individualipun filem.
 
''Snow White'' inggih minangka salah satunggal saking namung kalih filem animasi ingkang mlebet dhpatar ''American Film Institute'' utawi dhaptar 100 pil Amerika ingkang paling saé ing sadangunipun jaman tain [[1997]] (dene filem ingkang sanesipun inggih punika filem Disney ''[[Fantasia (filem)|Fantasia]]'', ingkang pikantuk nimer 49. Dene filem ''Snow White and the Seven Dwarfs'' punika pikantuk urutan ingkang langkung inggil ing urutan nomer 34 wonten ing dhaptar Edisi Ulang taun kaping 1- ingkang dipun update ing taun [[2007]], lan ing wekdal punika, filem punika inggih namung filem saking perusahaan Walt Disney ingkang mlebet wonten ing dhaptar filem animai tradhisi. Lan ing taun salajengipun, AFI nyebat filem punika minangka 10 filem animasi paling inggil ing Amerika lan ingkang paling sae ing sadangunipun jaman.
348.872

besutan