Hong Kong: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: bagéyan → pérangan
(éjaan, replaced: isa → bisa, digunakake → digunakaké, bea → béya)
(→‎top: éjaan, replaced: bagéyan → pérangan)
Sadurungé diserahaké, Hong Kong isih ''koloni'' [[Britania Raya]]. Manut kebijakan Siji Nagara Loro Sistem gawéané [[Deng Xiaoping]], Hong Kong dadi laladan [[Otonomi Laladan|otonomi]] saka pamaréntahan RRC ing babagan [[hukum]], [[valuta]], [[béya cukai]], [[imigrasi]], aturan dalan kang tetep lumaku ing jalur kiwa. Urusan kang dadi wewenang [[Beijing]] iku pertahanan nasional lan diplomasi. Otonomi iki dilakokaké ing Hong Kong suwéné 50 taun diitung saka taun [[1997]].
 
Hong Kong iku cacahé ana 3 bagéyanpérangan:
* Hong Kong Island
* Kowloon
352.737

besutan