Oyod: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Bagéyan → Pérangan
(→‎top: éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan, replaced: Bagéyan → Pérangan)
Ing tanduran vaskuler, '''oyod''' utawa '''oyot''' iku [[organ]] [[tanduran]] sing biasané kependhem ing ngisor lapisan [[lemah]]. Iki dudu pakem, amarga ana oyod sing aerial (tuwuh ing ndhuwur lapisan lemah) utawa aerating (tuwuh sadhuwuré lemah utawa utamané ing ndhuwur [[banyu]]). Apa manèh, [[batang (organ tanduran)|batang]] sing biasané wiwit ing ngisor lemah iku uga ora mesthi (deleng rhizome).
 
BagéyanPérangan oyod sing metu pisanan saka batang kasebut radikel. Fungsi utama oyod ya iku:
# nyedhot banyu lan nutrien inorganik
# nebakké awak tanduran ing lemah
348.872

besutan