Holland Lor: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Sajarah: éjaan, replaced: bagéyan → pérangan
(→‎Pranala njaba: replaced: Pranala jaba → Pranala njaba)
(→‎Sajarah: éjaan, replaced: bagéyan → pérangan)
 
== Sajarah ==
Propinsi Holland Lor dibentuk ing taun 1840, nalika propinsi Holland dipérang, diparo dadi bagéyanpérangan lor lan kidul (saiki [[Holland Kidul]]). Ing taun 1940, pulo-pulo [[Vlieland]] lan [[Terschelling]] diwènèhaké propinsi [[Friesland]]. Ing taun 1950, manten [[pulo Urk]] diwènèhaké propinsi [[Overijssel]]. Saiki Urk dadi bagiyan propinsi [[Flevoland]].
 
Ing jamaning Propinsi Manunggal, propinsi Holland ditepungi minangka Propinsi Holland lan Friesland. Perkara iki isih bisa dideleng ing lambang Holland Lor, amerga lambangé iku kombinasi antara lambangé [[Holland]] lan [[Friesland]].
352.737

besutan