Palanangan: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎Struktur: éjaan, replaced: Bagéyan → Pérangan
(→‎Pranala njaba: replaced: Pranala jaba → Pranala njaba)
(→‎Struktur: éjaan, replaced: Bagéyan → Pérangan)
Pénis [[manungsa]] dumadi saka telung kolom ''tissue'' biologi: loro [[Corpus cavernosum penis|corpora cavernosa]] sing jèjèr ing sisi ''dorsal'' lan siji [[corpus spongiosum]] sing dumunung ing antarané ing sisi ''ventral''.
 
BagéyanPérangan pucuk corpus spongiosum sing luwih gedhé mbentuk [[glans penis]], sing dilindhingi kulit utawa prepuce, sing tumraping wong diwasa bisa ditarik kanggo munculaké ''glan penis''. Wewengkon ing ngisor pénis, papan nèmpèlé kulit, diarani[[frenulum]].
[[Gambar:Gray1158.png|thumb|left|370px|Diagram anatomi pénis manungsa.]]
[[Urethra|Urèter]], minangka bagéan pungkasan saka saluran uyuh ''[[urinary tract]]'', ngliwati corpus spongiosum, lan bukakané, diarani [[External urethral orifice (male)|meatus]] ({{pron-en|miːˈeɪtəs}}), dumunung ing pucuk ''glans penis''. Iki minangka dalan uyuh lan mani nalika ejakulasi. [[Sperma]] diprodhuksi jroning [[testis]] lan disimpen ing [[epididymis]]. Jroning ejakulasi, sperma disurung menyang [[vas deferens]], loro saluran sing ngliwati samburiné [[kandhung kemih]]. Cuwèran ditambahaké déning [[seminal vesicle]] lan disaluraké liwat saluran [[ejaculatory duct]] sing nggabung karo urèter ing sajroning kelenjar [[prostat]]. Prostat lan uga kelenjar [[bulbourethral gland]] nambahi sèkrèsi, lan mani disemprotaké liwat pénis.
352.737

besutan