Spyware: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Ngreksa komputer saka spyware: éjaan, replaced: bagéyan → pérangan
(→‎Ngreksa komputer saka spyware: éjaan, replaced: bagéyan → pérangan)
Komputer biyasané wis nduwèni program antivirus, kayata [[windows]] kang wis nduwèni [[Microsoft Windows Security Center]]. Program antivirus kudu rutin di-[[update]] supaya luwih maksimal ngreksa komputer saka serangan virus. Pilih antivirus kang trep karo kabutuhan. Gunakna antivirus gratis utawa kang mbayar. Bédané yèn antivirus kang mbayar iku luwih manéka saéngga kemampuanané ngreksa komputer saka virus luwih kuwat lan mumpuni ketimbang kang gratis. Program kang mbebayani kanggoné komputer ora mung virus, ananging uga spyware. Spyware bisa luwih mbebayani saka virus amerga bisa ngertèni aktifitas panganggo komputer saben wektu kanthi komputeré kasebut.
 
Bédané antarané spyware lan virus ya iku ing cara panyebarané. Virus sacara mandhiri mrodhuksi awaké dhéwé ing saben bagéyanpérangan data ing komputer. Wondéné spyware nyebar minangka [[cookie]] kang ana ing saben panganggo komputer kang ngaksès internèt.<ref name="internet5">[http://www.agatossi.com/2012/06/melindungi-komputer-dari-virus-dan.html], (Kaundhuh 31/10/12).</ref>
 
Cara paling ampuh ngreksa komputer saka spyware ya iku terus nambah pangertènan babagan perkembangan virus lan antivirus. Kanggoné panganggo komputer wigati banget supaya ngertèni perkembangan informasi kang anyar kususé babagan kepriyé ngreksa komputer saka virus lan informasi babagan jinis-jinis virus kang bisa mbebayani kanggoné komputer.<ref name="internet5"/>
352.737

besutan