Kéwan nggayemi: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎Mékanisme Pencernaan: éjaan, replaced: bagéyan → pérangan
(→‎Alat Pencernaan: dipunginakaken -> dipun-ginakaken (éjaan), replaced: dipunginakaken → dipun-ginakaken)
(→‎Mékanisme Pencernaan: éjaan, replaced: bagéyan → pérangan)
== Mékanisme Pencernaan ==
 
Panganan ingkang arupi sesuketan ingkang sampun dimamah ing salebeting lambé lajeng mlebet ing ''rumen'' liwat esophagus.<ref name="internet1"/> Panganan kasebat disimpen sawatawis ing bagéyanpérangan ''rumen''.<ref name="internet1"/> Salajengipun, panganan punika tumuju ''retikulum'' kaliyan dicerna ing selebetipun. Panganan ingkang sampun dicerna diwedalaken malih ing lambé.<ref name="internet1"/> Ing salebeting lambé dimamah malih lajeng dileg malih tumuju ''retikulum''. Prosès punika dipunwastani '''memamah biak'''.<ref name="internet1"/> Lajeng panganan mlebet ing ''omasum'', ing mriki toya dipunserep. Panganan dipunlajengaken tumuju ''abomasum''.<ref name="internet1"/> Ing Abomasum panganan dipuncerna lajeng mlebet ing usus alus ingkang lajeng dipunserep sari-sari panganan.<ref name="internet1"/> Déné sisa panganan ingkang boten dipunserep dipunkirim tumuju usus ageng.<ref name="internet1"/> Sasampunipun toyanipun dipunserep, sisa panganan ingkang sampun arupi ampas lajeng dipunwedalaken liwat [[anus]].<ref name="internet1"/>
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan