Lesung: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: bagian → pérangan
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(→‎top: éjaan, replaced: bagian → pérangan)
'''Lesung''' ya iku piranti tradisional kanggo ngolah [[pari]] utawa gabah supaya dadi [[beras]]. Mupangaté piranti iku kanggo misahaké kulit gabah (berambut) saka pari, ya iku carané kanthi ditutu utawa didheplok alon-alon. Gabah kang diolah dilebokaké ing bagéan sing bolong. Lesung biasané didèlèh ing [[pawon]]. Lesung iku sabeneré mung arupa wadhah kang cekung, biasané digawé saka kayu [[jati]] kang gedhé lan dibolongi bagéan tengah utawa dibuwang bagianpérangan tengahé (digrowongi) nganti jero. Pari utawa gabah di tutu (didheplok) nganggo [[alu]], cagak utawa tongkat sing digawé saka kayu, bola-bali lan [[beras]] banjur bisa pisah saka sekam (berambut).
 
Wujud lesung rupa-rupa, saka lonjong, bunder, pesagi uga segi telu.
352.737

besutan