Cékoslowak: Béda antara owahan

143 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bDelengen uga\b +Uga delengen))
(→‎top: éjaan)
{{Infobox Former Country
|native_name = ''Československo'', ''Česko‑Slovensko''
|conventional_long_name = CekoslowakiaRépublik Cékoslowakia
|common_name = CekoslowakiaRépublik Cékoslowakia
|continent = Éropah
|government_type = Républik
|year_end = 1992
|life_span = 1918–1992 <!-- Please don't change this, the Czechoslovak state did not stop de jure existing during World War 2. -->
|event_end = Pambubaran CekoslowakiaRépublik Cékoslowakia
|date_end = 31 Desember
|event1 = Pandhudhukan [[Nazi Jerman|Jerman]]
|p1 = Austria-Hungaria
|flag_p1 =Flag_of_Austria-Hungary_(1869-1918).svg
|s1 = Républik CekoRépublik Céko
|flag_s1 = Flag of the Czech Republic.svg
|s2 = Slowakia
|flag_s2 = Flag of Slovakia.svg
|image_flag = Flag of the Czech Republic.svg
|flag = Gendéra CekoslowakiaRépublik Cékoslowakia
|flag_type = Gendéra wiwit taun 1920
|flag_border = Gendéra CekoslowakiaRépublik Cékoslowakia
|image_coat =Coat_of_arms_of_the_Czech_and_Slovak_Federal_Republic.svg
|symbol = Lambang nagara CekoslowakiaRépublik Cékoslowakia
|symbol_type = Lambang nagara nalika taun 1990–1992
|image_map = Czechoslovakia location map.svg
|national_anthem = ''[[Kde domov můj]]'' lan ''[[Nad Tatrou sa blýska]]'' (vèrsi awal baé)
|capital = [[Praha]]
|common_languages = [[Basa CekoRépublik Céko|CekoRépublik Céko]] lan [[Basa Slovak|Slovak]]
|currency = [[Koruna]] CekoslovakRépublik Cékoslovak
|drove on = Kiwa (banjur tengen)
<!-- If there are more than 4 leaders, only give first and last - the infobox is not intended to list everything. -->
|year_leader3 = 1989–1992
|leader =
|title_leader = [[Dhaptar Présidhèn CekoslowakiaRépublik Cékoslowakia|Présidhèn]]
|deputy1 = Karel Kramář
|deputy2 = Jan Stráský
|year_deputy1 = 1918–1919
|year_deputy2 = 1992
|title_deputy = [[Dhaptar Perdhana Mentri CekoslowakiaRépublik Cékoslowakia|Perdhana Mentri]]
|stat_year1 = 1921
|stat_area1 = 140446
|calling_code = 42
|footnotes = Saiki kodhe [[ISO 3166-3]]: &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;CSHH
|footnotes2 = Kodhe tèlpon 42 wis pènsiun ing Mangsa Adhem 1997. Manéka nomer dibagi manèh, lan bali dialokasikaké ing antarané [[Républik CekoRépublik Céko]], [[Slowakia]] lan [[Liechtenstein]].
}}
'''Cékoslowakia''' ('''Céko-Slowakia''') utawa sok-sok diéja minangka '''Cékoslovakia''' ([[basa Ceko]]: ''Československo'', [[basa Slowakia]]: ''Česko-Slovensko''/sadurungé 1990 ''Československo'') iku sawijining [[nagara]] ing [[Éropah]] Tengah sing madeg saka taun [[1918]] tekan taun [[1992]] (kejaba ing mangsa [[Perang Donya II]]). Nalika tanggal [[1 Januari]] [[1993]], nagara iki pecah sacara damai dadi [[Cékia]] lan [[Slowakia]], sing sadurungé ditepungi minangka ''[[Pegatan Bludru]]'', mèmper karo analogi [[Révolusi Bludru]].
352.737

besutan