Tetuwuhan: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Sebagéan → Sapérangan
(replaced: Referensi → Réferènsi)
(→‎top: éjaan, replaced: Sebagéan → Sapérangan)
 
Klasifikasi tetanduran mangsa kapungkur nglebokaké uga kabèh jinis [[alga]] lan [[fungi]] (kalebu [[jamur lendhir]]) minangka anggotané. Kritik-kritik sing muncul sabanjuré agawé fungi dipisahaké saka tetanduran. Senadyan stasioner, fungi asipat ''[[saprotrof]]'', antuk ènèrgi saka sisa-sisa [[bahan organik]]. Saliyané iku, dhindhing sèl fungi ora kasusun saka bahan sing padha karo tetanduran lan malahan mèmper [[kéwan]].
SebagéanSapérangan gedhé alga banjur wiwit dipisahaké saka kaanggotaan tetanduran amarga ora nduwèni diferensiasi jaringan lan ora ngembangaké [[klorofil]] minangka [[pigmen]] panangkap ènèrgi.
 
Panggunaan tèknik-tèknik [[biologi molekuler]] marang [[filogeni]] tetanduran pranyata mènèhi dhukungan pamisahan iki.
352.737

besutan