Wong Jawa: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: sebagéan → sapérangan (2)
(éjaan, replaced: bagéyan → pérangan, Daftar → Pratélan, Dhaptar → Pratélan, dikenal → kaloka, hubungan → gegayutan, jroning → sajeroning (2), majalah → kalawarta, nduwèni → duwé (4), Parlemen → Parlemèn, Pembangunan → Pangya...)
(éjaan, replaced: sebagéan → sapérangan (2))
 
== Basa ==
Wong Jawa sebagéansapérangan gedhé migunakaké [[basa Jawa]] kanggo wicara sadina-dina. Sajeroning sawijining polling sing dianakaké [[kalawarta Tempo]] ing wiwitan [[dasawarsa]] 1990-an, kurang luwih mung 12% wong Jawa sing migunakaké [[basa Indonésia]] kanggo sadina-dina, watara 18% migunakaké basa Jawa lan Indonésia sacara campur lan saluwihé nganggo basa Jawa.
 
Basa Jawa duwé aturan sing mbédakaké cara migunakaké tetembungan miturut tataran adhedhasar gegayutan antara pawicara lan sapa sing diajak wicara. Aturan iki kaloka minangka undha-usuk basa. Aspèk bebasan iki duwé prabawa sosial sing kuwat sajeroning budaya Jawa, lan anané kasadaran bab status sosial ing masarakat.
== Seni ==
Wong Jawa misuwur duwé budaya seni mligi diprabawai déning agama [[Hindhu-Buda]], ya iku pamentasan [[wayang]]. Repertoar carita wayang utawa [[lakon]] sebagéansapérangan gedhé adhedhasar [[wiracarita]] [[Ramayana]] lan [[Mahabharata]]. Ananging ana uga prabawa saka agama [[Islam]] lan [[Donya Kulon]].
 
== Stereotipe wong Jawa ==
352.737

besutan