Globalisasi: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎Gerakan antiglobalisasi: éjaan, replaced: sebagéan → sapérangan
(éjaan, replaced: téknologi → tèknologi, setunggaling → satunggaling (4), sejatosipun → sajatosipun, radio → radhio, pesisir → pasisir, mbentuk → mujudaké, kedadosan → kadadosan, industri → indhustri, dipun → dipun (3), aliran →...)
(→‎Gerakan antiglobalisasi: éjaan, replaced: sebagéan → sapérangan)
Antiglobalisasi punika satunggaling istilah ingkang umum dipunginaaken kanggé maparaken sikap pulitis tiyang-tiyang lan golongan ingkang nentang prajanjèn dagang global lan lembaga-lembaga ingkang ngatur perdagangan antarnagari kados Organisasi Perdagangan Donya ([[WTO]]).
 
"Antiglobalisasi" dipunanggep déning sebagéansapérangan tiyang minangka [[obahan sosial]], sauntawis sanèsipun nganggep minangka istilah umum ingkang njangkep sapérangan obahan sosial ingkang bènten-bènten. Punapa kémawon maksadipun, para pangikut antiglobalisasi dipunmangunggalaken ing perlawanan dhumateng ékonomi lan sistem perdagangan global sapunika, ingkang miturut tiyang-tiyang punika ngikis lingkungan gesang, hak-hak buruh, kadhaulatan nasional, donya katiga, lan kathah malih panyebab-panyebab sanèsipun.
 
Nanging, tiyang-tiyang ingkang dipunparingi cap "antiglobalisasi" asring nulak istilah punika, lan langkung remen nyebat dhirinipun minangka Gerakan Kaadilan Global, Gerakan saking Sedaya Gerakan utawa sapérangan istilah sanèsipun.
348.872

besutan