Cilé: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: sebagéyan → sapérangan
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(→‎top: éjaan, replaced: sebagéyan → sapérangan)
'''Chili''' (utawa '''Cili''', '''Cile''', '''Chile''') iku sawijining nagara ing bawana [[Amérika Kidul]]. Kutha krajan nagara iki ya iku [[Santiago]]. Nagara iki nduwé padunung kurang luwih 15 yuta jiwa lan jembaré ana 756.945&nbsp;km<sup>2</sup>.
 
Chili iku nagara "kuru" ing sadawané pesisir kulon [[Amérika Latin]], nyigar mèh kabèh garis wates sisih wétan, sebagéyansapérangan saka [[Argentina]], wewatesan karo [[Bolivia]] ing lor utawa lor-wétan lan wewatesan karo [[Peru]] ing pojok lor utawa lor-kulon.
 
Miturut wiyar dharatané, Chili klebu kategori nagara gedhé, urutan angka 38 ing donya. Gedhéné kurang luwih padha karo pulo [[Kalimantan]]. Chili duwé kandhutan bahan tambang sing akèh banget kayata [[tembaga]], [[yodium]], [[perak]], asam, cendhana, [[wesi]], [[lenga]], gas, [[emas]], [[kobalt]], [[seng]], [[mangan]], borax, [[merkuri]], [[welirang]], [[marmer]], watu akik, lan liya-liyané.
352.737

besutan