Antiglobalisasi: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: sebagéyan → sapérangan
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(→‎top: éjaan, replaced: sebagéyan → sapérangan)
'''Antiglobalisasi''' iku sawijining istilah sing umum dipigunaaké kanggo maparaké sikap politis wong-wong lan klompok sing nentang [[Pakta perdagangan|prajanjian dagang]] global lan lembaga-lembaga sing ngatur perdagangan antarnegara contoné Organisasi Perdagangan Dunia ([[WTO]]).
 
"Antiglobalisasi" dianggep déning sebagéyansapérangan wong minangka [[obahan sosial]], samuntara liyané nganggep minangka istilah umum sing nyakup sapérangan obahan sosial sing béda-béda. Apa waé maksudé, para pangikut dimanunggalaké ing perlawanan marang ékonomi lan sistem perdagangan global saiki, sing miturut wong-wong mau ngikis [[lingkungan urip]], [[Hak buruh|hak-hak buruh]], [[kadhaulatan nasional]], [[donya katelu]], lan akèh panyebab-panyebab liyané.
 
Nanging, wong-wong sing dicap "antiglobalisasi" asring nulak istilah iku, lan luwih seneng nyebut awake dhéwé minangka [[Obahan Kaadilan Global]], [[Obahan Saka Kabèh Obahan]] utawa sapérangan istilah liyané.
348.872

besutan