Krajan Inka: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: sebagéyan → sapérangan
(éjaan, replaced: negeri → nagari, kuno → kuna, bagéyan → pérangan)
(→‎top: éjaan, replaced: sebagéyan → sapérangan)
[[Gambar:80 - Machu Picchu - Juin 2009 - edit.jpg|thumb|Pemandangan [[Machu Picchu]], [[kutha sing ilang|kutha]] bangsa Inka sing ilang, saiki [[situs arkéologi]].]]
'''Krajan Inka''' iku Krajan sing dumunung ing wewengkon sing saiki [[Peru]] wiwit taun 1438 nganti 1533. Inka disebut minangka peradaban "[[pra-Columbus]], maknané wis ana wiwit jaman sadurungé tekané [[Christopher Columbus]]. Sajroning periode kasebut, Inka nguwasani sebagéyansapérangan gedhé wewengkon [[Amérika Kidul]] pérangan kulon sing pusaté ing [[pagunungan Andes]] nganti [[1533]], wektu [[Spanyol|bangsa Spanyol]] nyerbu nagari iku. [[Atahualpa]] sing dadi raja Inka pungkasan, disebut uga kanthi istilah [[Sapa Inca]], tiwas kaprejaya déning panjelajah [[Spanyol]] sing jenengé [[Francisco Pizarro]], sing uga nandhani wiwitan mangsa kuwasané Spanyol ing tlatah kasebut.
 
Krajan Inka dumadi saka papat ''suyu''. Basa resmi Krajan ya iku [[basa Quechua]], senadyan ana watara 700 basa lokal sing dipigunakaké. Suku Inka ngayahi pamujan marang déwa-déwa, kanthi [[Inti (Inka)|Inti]] minangka déwa [[srengéngé]] sing dadi déwa utama.
352.737

besutan