Rani: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: ninggalaké → ninggal
(→‎top: éjaan, replaced: disebut → ingaran (2), raja → ratu (2), seda → séda, sejarah → sajarah)
(→‎top: éjaan, replaced: ninggalaké → ninggal)
[[Gambar:Elizabeth II greets NASA GSFC employees, May 8, 2007 edit.jpg|thumb|300px|Ratu Elizabeth II]]
'''Ratu''' ya iku wong sing mandhégani kulawarga nagara wadon. Dhèwèké uga bisa kasebut bojoné ratu.
Ananging sing diarani ratu iku uga bisa diarani panguasa lanang lan pasangané wong wadon. Ing nagara kang sistem pamarintahané monarki, sing nerusaké dadi panguasa utawa pimpinan nagara, ditentokaké nganggo aturan warisan. ya iku wektu panguasané séda lan ninggalakéninggal anak, utawa sadulur cedhak. Anak utawa seduluré mau sing njupuk kuasane nagara. Miturut sajarah, akèh nagara gedhé kang dipréntah nganggo cara iki, mligi ning nagara Éropah lan uga tanah Jawi. Pirang pérangan nagara, nentokaké panguasa kanthi pamilihan panguasa, ketimbang nganggo sistem warisan. Kayata [[Kekaisaran Romawi Suci]] lan Malaysia.
Upama panguasané wong lanang, pramila ingaran ratu. Upama wong wadon ingaran ratu. Beda karo gelar kang dienggo ing nagara Fiji, sing rajane nganggo gelar "Ratu" (saka turunan tembung sing béda ).
 
352.737

besutan