Louis IX saka Perancis: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎Perang Salib Kapitu: éjaan, replaced: ninggalaké → ninggal
(→‎Sujarah: éjaan, replaced: bagian → pérangan (2))
(→‎Perang Salib Kapitu: éjaan, replaced: ninggalaké → ninggal)
Ferdinand de Lesseps wiwit dicekel kanthi rikat saka [[Pelabuhan Damietta]] nalika wulan Juni [[1249]].<ref>Tyerman, p. 787</ref> Serangan iki njalari sawetara gangguan ing kaisaran Ayyubiyah Muslim, mliginé amarga Sultan Al Malik as-Salih Najmuddin Ayyub lara. Nanging lampahan saka Damietta tumuju [[Kairo]] ngliwati [[delta]] [[Nil|Kali Nil]] lumaku alon-alon. Mundhaké suhu ing Kali Nil iki ndadèkaké wong-wong ora mungkin bisa maju lan nerusaké mlakuné. Nalika wektu iku, Sultan Ayyubiyah tilar donya. Saéngga garwané, Shajar al-Durr ngatur prastawa kang dialami ratuné. Pungkasane mapanake tentara Mesir dadi panguwasa. Nalika tanggal 6 April [[1250, Louis kelangan pasukan ing perang Fariskur lan dicekel déning wong Mesir.<ref name = Dupuy >{{cite book | title = The Harper Encyclopedia of Military History | author=Trevor N Dupuy | publisher=HarperCollins | year = 1993 | page = 417 }}</ref> Louis akhire bisa diculaké kanthi tebusan 400.000 livre tournois (nalika pamasukan taunan Perancis mung watara 1.250.000 livre tournois), lan dipasrahaké ing kutha Damietta.<ref>Tyerman, pp. 789–798</ref>
 
Sawise diculake saka kunjara Mesir, Louis ngentekaké wektu patang taun ing klompok tentara Salib ing Kerajaan Acre, Kaisarea, lan Jaffa.<ref name=brehier>[http://www.newadvent.org/cathen/04543c.htm Bréhier, Louis. "Crusades." The Catholic Encyclopedia. Vol. 4. New York: Robert Appleton Company, 1908. 24 Feb. 2013]</ref> Kanthi nggunakaké bandhané kanggo nulungi Tentara Salib kanggo mbangun manèh benteng pertahanan lan uga anggo nglakokaké ''diplomasi'' kanthi kakuwatan saka Islam Suriah lan Mesir. Sawisé lunga saka Timur Tengah, Louis ninggalakéninggal garnisum kang wigati ing Kutha Acre kanggo pertahanan saka serangan Islam. Tuwuhé prastawa sujarah ing Timur Tengah iki banjur digunakaké minangka mbeneraké Mandat Perancis.
 
=== Perang Salib Kawolu ===
352.737

besutan