Harold Pinter: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: novel → novèl (2), Novel → Novèl
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(éjaan, replaced: novel → novèl (2), Novel → Novèl)
Putra satungaling pedamel busana keturunan [[Yahudi]], Pinter kajawi sampun nyerat 30 naskah [[drama]], ugi nyerat kathah puisi lan skénario filem. Piyambakipun ugi asring dados sutradara paméntasan drama punapa déné sutradara filem lan ugi naté dados aktor.
 
Naskah drama ingkang paling misuwur ingkang piyambakipun seart inggih punika ''The Dumb Waiter'' ([[1957]]) lan ''The Caretaker'' ([[1959]]) ingkang dipunsebut-sebut minangka pengamatan tliti babagan perkawis sosial lan linguistik, kanthi alur cariyos lan pirembagan ingkang dalem sanget. Film paling saé ingkang naté Pinter sutradarai inggih punika ''The French Lieutenant’ Woman'', ingkang dipunangkat saking novelnovèl karya [[John Fowles]].<ref>http://www.theparisreview.org/interviews/4351/the-art-of-theater-no-3-harold-pinter</ref>
 
Kejawi nyerat, Pinter ugi minangka aktivis [[HAM]] lan [[pulitik]]. Naskah drama ingkang Pinter serat kadang kala ngandhut unsur pulitik kanthi boten langsung.
* Remembrance of Things Past ([[2000]]).
 
=== Puisi, novelnovèl, lan skenario ===
* The Proust Screenplay ([[1977]])
* Poems and Prose 1949-1977 ([[1978]])
* The Dwarfs: A NovelNovèl ([[1990]])
* Various Voices: Poetry, Prose, Politics, 1948-1998 ([[1998]])
* Collected Screenplays, Vols. 1-3 ([[1998]])
352.737

besutan