Gedhung Saté: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: dheweke → dhèwèké
(→‎top: éjaan, replaced: pamerintahan → pamaréntahan)
(→‎top: éjaan, replaced: dheweke → dhèwèké)
Gedhung Satè dadi idèntitas utawa [[landmark]] kutha Bandung.<ref name="internet2">[http://www.bandung.go.id/?fa=pemerintah.detail&id=344 bandung.go.id](dipunundhuh tanggal 31 Mei 2011)</ref>
 
Nalika jaman [[pamaréntahan]] [[kolonial]], Gedhung Satè dikuasai karo [[Gouvernements]] [[Bedrijven]] utawa [[GB]].<ref name="internet1"/> Nalika gedhung satè dibangun kang nyéléhaké watu kang sepisanan ya iku [[Johanna Catherina Coops]],dhewekedhèwèké putri pambarep [[Walikota]] Bandung kang jenengé [[B. Coops]].<ref name="internet1"/> Johanna Catherina iku bojoné [[Petronella Roelofsen]]. Gedhung satè diresmekaké [[Governor-General]] ing [[Batavia]], [[J.P. Graaf van Limburg Stirum]] nalika tanggal [[27]] [[Juli]] [[1920]].<ref name="internet1"/> Gedhung satè dibangun tim Ir. [[J. Gerber]], arsitèk kanthi jeneng ''Technische Universiteit Delft in the Netherlands'', Ir. [[Eh. De Roo]] lan Ir. [[G Hendriks]], insinyur saka Bandung.<ref name="internet3">[http://archipeddy.com/biography/gerber.html archipeddy.com](dipunundhuh tanggal 31 Mei 2011)</ref>
Gedung Satè dibangun ing taun [[1920]] – [[1924]] ing [[Wihelmina Boulevard]] kang saiki dirani [[Jalan Diponegoro no.22]] Bandung.<ref name="internet2"/>
 
352.737

besutan