Kreteg: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: jembatan → kreteg (2)
c (→‎Jinis-jinis kreteg: éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan, replaced: jembatan → kreteg (2))
[[Gambar:Pont d'arcades de Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre, Catalonia).jpg|thumb|Kreteg sing nyebrangi kali ing kali Ebre, Katalonia, Spanyol]]
[[File:COLLECTIE TROPENMUSEUM 'Bamboebrug over de Ombilien-rivier verkenning IJzerman en Delprat 1890' TMnr 10020833.jpg|thumb|Kreteg [[pring]] ing Kali Umbilin taun 1890 (Kolèksi Troopenmuseum).]]
'''Kreteg''' utawa '''jembatankreteg''' ing [[basa Melayu]], iku wot gedhé lan amba sing nyebrangi sawijining papan tarbuka utawa jurang. Biasané kreteg dienggo nyebrang [[kali]], lembah, jurang lan sabanjuré sing ora bisa diliwati wong utawa wahana. Kreteg uga bisa nyebrangi dalan sing macet lan biasané diarani '''kreteg layang''' (''jembatankreteg layang'' utawa ''flyover'').
 
Kreteg uga duwé kawigatèn militèr, sabab musuh biasané nyoba nggawé bolongan gedhé utawa nggawé kali supaya tank-tank lan wahana motor liyané ora bisa liwat. Kreteg militèr biasané portabel, tegesé bisa digawa menyang ngendi-ngendi lan biasané luwih njlimet tinimbang kreteg sipil.
352.737

besutan