Kreteg Suramadu: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: Jembatan → Kreteg (2)
(→‎top: éjaan, replaced: Presiden → Présidhèn)
(éjaan, replaced: Jembatan → Kreteg (2))
{{Infobox_Bridge
|bridge_name= JembatanKreteg Suramadu
|image= Suramadu01.jpg
|caption= Paresmèn tgl 10 Juni 2009
 
== Konstruksi ==
Kreteg Suramadu iku gabungan saka telung jinis kreteg sing dawané 5.438 mèter lan ambané kurang luwih 30 mèter. Kreteg iki nyediakaké patang lajur rong arah sing saben lajur ambané 3,5 mèter lan rong lajur darurat sing ambané 2,75 mèter. Kreteg iki uga nyediakaké lajur khusus kanggo pengendara sepédah montor ing saben sisih jaba kreteg <ref name=mb>{{cite web|url=http://www.suramadu.com/désain/main-bridge.html|title=Désain main bridge|publisher=Suramadu.com|accessdate=26 Mei 2009}}</ref><ref>{{cite web|url=http://prayudi.wordpress.com/2009/03/31/jembatan-suramadu/|title=JembatanKreteg Suramadu|accessdate=26 Mei 2009}}</ref>.
=== Dalan layang ===
Dalan layang utawa ''Causeway'' dibangun kanggo ngubungaké konstruksi kreteg karo dalan dharat liwat perairan cethèk. Dalan layang iki dumadi saka 36 bentang sing dawané 1.458 mèter ing sisih Surabaya lan 45 bentang sing dawané 1.818 mèter ing sisih Madura.
352.737

besutan