Wong Banjar: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Sistem paseduluran: éjaan, replaced: Yen → Yèn (2)
(éjaan, replaced: Aceh → Acèh, dene → déné, dhewe → dhéwé (2), digunakaké kanggo → kanggo, golek → golèk, Hak Asasi Manusia → Hak Asasi Manungsa, Masyarakat → Masarakat (2), Pembangunan → Pangyasa, Pendidikan → Wiyata, Presiden...)
(→‎Sistem paseduluran: éjaan, replaced: Yen → Yèn (2))
Kaya sistem paseduluran lumrahé, masarakat Banjar ngenali istilah-istilah tartemtu minangka panyelukan sajeroning kulawarga. Skema mau punjere saka ULUN minangka panyebute.
 
ULUN uga ana celukan kanggo sadulur saka bapak lan ibu. sadulur paling tuwa sinebut ''Julak'', sadulur kaping pindho sinebut ''Gulu'', sadulur candhake sinebut ''Tuha'', sadulur tengah saka bapak lan ibu sinebut ''Angah'', lan liyané sinebut ''Pakacil'' (''paman mudha/kecil'') lan ''Makacil'' (''bibi mudha/kecil''), déné paling enom sinebut ''Busu''. YenYèn nyeluk sadulur saka ''kai'' lan ''nini'' padha waé, semana uga kanggo sadulur ''datu''.
 
Saliyané istilah ing dhuwun, uga ana sebutan liyané, ya iku :<br />
{{·}} ''badangsanak'' (sadulur kandhung)
 
YenYèn ngeluk wong kang seumuran, bisa gunakake ''ikam'', lan uga bisa gunakake tembung ''aku'' kanggé nuduhaken awake dhéwé. Dhewe kanggé ngurmati utawa nyeluk kang luwih tuwa, gunakaken tembung ''pian'', lan tembung ''ulun'' kanggé nuduhaké awake dhéwé.
 
=== Gegaman Tradisional ===
352.737

besutan