Piyul: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Busur Piyul: éjaan, replaced: Yen → Yèn
(→‎Pérangan Piyul: éjaan, replaced: jembatan → kreteg (5), Jembatan → Kreteg (3))
(→‎Busur Piyul: éjaan, replaced: Yen → Yèn)
Busur piyul kaperang saka sawilah kayu lan pirang-pirang [[rambut]] [[jaran]] kang dipasang saka pucuk tekan pucuk. Ing salah siji pucuke diwenehi [[sekrup]] kang digunakaké kanggo ngencengi (nalika arep digunakaké), utawa ngendhoni (nalika disimpen) rambut kasebut. Ing cedhake sekrup ana cekelan [[jempol]] lan [[driji]] liyané.
 
Rambut kang digunakaké kanggo busur piyul iku biyasane saka rambut jaran [[putih]] lanang, amarga werna rambute [[putih]] semu [[emas]], nanging ana uga busur kang migunakaké senar saka bahan ''sintetis''. YenYèn busur piyul asring digosok migunakaké gala ([[Basa Inggris]]: rosin) bakal ndadekake cengkremane busur ning senar dadi luwih stabil lan gampang diatur, ora gampang ucul, lan bisa uga ngrewangi tèhnik geter. Wilah kang digunakaké biyasane migunakaké kayu ''pernambuco'' supaya asile apik, utawa kayu ''brasil'' kang regane murah. Busur kang murahan biyasane migunakaké serat gelas. Ana uga saiki kang migunakaké serat karbon kanggo bahan gawé wilah busur piyul.
 
== Senar Piyul ==
352.737

besutan