Jean-Baptiste-Gabriel-Joachim Dausset: Béda antara owahan

éjaan, replaced: Hadiah → Bebungah (2), Nobel → Nobèl (7)
c (→‎Pirsani Ugi: ganti kat using AWB)
(éjaan, replaced: Hadiah → Bebungah (2), Nobel → Nobèl (7))
| image_size = 200px
| birth_date = {{birth date|1916|10|19|df=yes}}
| birth_place = [[Toulouse]], [[PerancisPrancis]]
| nationality = [[PerancisPrancis]]
| field = [[Imunolog]]
| workplaces =
| doctoral_students =
| known_for = [[major histocompatibility complex]], [[CEPH]]
| prizes = [[Bebungah NobelNobèl Fisiologi/Kedhokteran]] taun 1980 <br>[[Penghargaan Wolf]] dalam kedhokteran (1978)
}}
 
'''Jean-Baptiste-Gabriel-Joachim Dausset''' ({{lahirmati||19|10|1916}}) piyambakipun inggih punika [[imunolog]] [[Perancis]]. Piyambakipun angsal [[Bebungah NobelNobèl Fisiologi utawa Kedhokteran]] nalika taun 1980 sesarengan kaliyan [[Baruj Benacerraf]] sarta [[George Davis Snell]] kangge panemuan kaliyan pencirian [[gen]] ingkang njangkep wonten ing [[kompleks histokompatibilitas mayor]].
 
Amargi [[Bebungah NobelNobèl]] ingkang nate dipuncepeng sarta anugerah saking Televisi Perancis, Dausset saged ndamel Pusat Studi Polimorfisme Manungsa ([[CEPH]]) nalika taun [[1984]], ingkang sapunika asmanipun sampun dipungantos dados ''Foundation Jean Dausset-CEPH''.
 
== Pirsani Ugi ==
* [[Dhaptar pamenang bebungah NobelNobèl]]
 
{{clr}}
{{Penghargaan NobelNobèl dalam Fisiologi atau Kedhokteran}}
{{Penghargaan Wolf bidang Kedhokteran}}
 
{{DEFAULTSORT:Dausset, Jean-Baptiste-Gabriel-Joachim}}
[[Kategori:Ilmuwan Perancis]]
[[Kategori:Pemenang HadiahBebungah NobelNobèl dalam bidang fisiologi atau kedhokteran]]
[[Kategori:Tokoh Perancis pemenang HadiahBebungah NobelNobèl]]
[[Kategori:Lair 1916]]
 
352.737

besutan