Harold Pinter: Béda antara owahan

11 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: Hadhiah → Bebungah, Hadiah → Bebungah (2), Nobel → Nobèl (6)
(éjaan, replaced: novel → novèl (2), Novel → Novèl)
(éjaan, replaced: Hadhiah → Bebungah, Hadiah → Bebungah (2), Nobel → Nobèl (6))
| influences = [[Samuel Beckett]], [[Luis Buñuel]], [[T. S. Eliot]], [[W. S. Graham]], [[Ernest Hemingway]], [[Franz Kafka]], [[Philip Larkin]], [[Wilfred Owen]], [[Marcel Proust]], [[William Shakespeare]], [[W. B. Yeats]]; Russian, French, and American [[Film|cinema]] of the 1940s, 1950s, and 1960s; [[Surrealism]]
| influenced = [[Jez Butterworth]], [[Caryl Churchill]], [[Martin Crimp]], [[Ariel Dorfman]], [[Michael Frayn]], [[David Mamet]], [[Patrick Marber]], [[Martin McDonagh]], [[Václav Havel]]
| awards = [[David Cohen Prize]] (1995)<br />[[Laurence Olivier Award]] (1996)<br />[[Companion of Honour]] (2002)<br />[[Penghargaan NobelNobèl dalam Sastra]] (2005)<br />[[Légion d'honneur]] (2007)
| website = http://www.haroldpinter.org/
| portaldisp = y
}}
 
'''Harold Pinter''' CH, CBE ({{lahirmati|[[Hackney]], [[London]]|10|10|1930|[[West London]], Inggris|24|12|2008}}) inggih punika salah satunggaling dramawan [[Inggris]] ingkang pikantuk HadiahBebungah NobelNobèl bidang Kasusastran nalika taun [[2005]].<ref>http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/literature/laureates/2005/pinter-bibl.html</ref>
 
Putra satungaling pedamel busana keturunan [[Yahudi]], Pinter kajawi sampun nyerat 30 naskah [[drama]], ugi nyerat kathah puisi lan skénario filem. Piyambakipun ugi asring dados sutradara paméntasan drama punapa déné sutradara filem lan ugi naté dados aktor.
Saking jasa-jasanipun, Pinter pikantuk gelar ''Commanders of the British Empire'' (CBE) saking pamaréntah [[Britania Raya]] rikala taun [[1966]] lajeng dipunparingi gelar tambahan ''Companion of Honour'' nalika taun [[2002]]. Sadéréngipun, Pinter naté nampik nalika dipunsukani gelar [[ksatriya]] (''knighthood'').
 
Nalika tanggal [[13]] [[Oktober]] [[2005]], Pinter dipunanugrahi HadhiahBebungah NobelNobèl wonten ing bidang Kasusastran amargi minangka ‘tokoh paling ngajeng ingkang makili donya drama Inggris pascaperang’.
 
== Karya ==
== Cathetan suku ==
{{reflist}}
* ''Dramawan Inggris Peraih HadiahBebungah NobelNobèl Kesusasteraan 2005'', [[Harian Analisis|Analisis]], [[14 Oktober]] [[2005]]
* ''[http://edition.cnn.com/2005/WORLD/europe/10/13/pinter.works.ap/ The works of Harold Pinter]'', [[CNN]], [[13 Oktober]] [[2005]]
* [[:en:Harold Pinter]], Wikipedia berbasa Inggris, versi 10:42, 14 Oktober 2005
* {{imdb nama|nama=Harold Pinter|id=0056217}}
 
{{NobelNobèl Sastra}}
 
{{DEFAULTSORT:Pinter, Harold}}
[[Kategori:Sastrawan Inggris]]
[[Kategori:Pamenang Bebungah NobelNobèl bidang sastra]]
[[Kategori:Lair 1930]]
352.737

besutan