Gerty Cori: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: Hadhiah → Bebungah, Nobel → Nobèl (4)
(→‎Pagesangan Awal: éjaan, replaced: bagéyan → pérangan)
(éjaan, replaced: Hadhiah → Bebungah, Nobel → Nobèl (4))
| alma_mater = [[German Charles-Ferdinand University in Prague]]
| known_for = Extensive research on carbohydrate metabolism; described the [[Cori cycle]]; identified [[Glucose 1-phosphate]]
| awards = Many [[#Awards and recognitions|awards and recognitions]], including [[Penghargaan NobelNobèl dalam Fisiologi atau Kedhokteran]] (1947)
| occupation = [[Biochemistry|Biochemist]]
}}
[[Image:Gerty Theresa Radnitz Cori (1896-1957) and Carl Ferdinand Cori.jpg|thumb|Gerty Cori with her husband and fellow-Nobelist, [[Carl Ferdinand Cori]], in 1947.]]
 
[[Dhokter|dr]]. '''Gerty Theresa Cori''' (kalair Radnitz) ({{lahirmati|[[Praha]]|15|8|1896||26|10|1957}}) inggih punika [[wanita]] kapisanan saking [[Amérika Sarékat]]<ref name="internet 1">[http://beckerexhibits.wustl.edu/mowihsp/bios/cori.htm]</ref> ingkang pikantuk [[Penghargaan NobelNobèl Fisiologi utawi Kedhokteran]] nalika taun [[1947]], ingkang dipuntampi kaliyan garwanipun dr. [[Carl Ferdinand Cori]], lan dr. [[Bernardo Houssay]] saking [[Argentina]].<ref name="internet 2">[http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/medicine/laureates/1947/cori-gt-bio.html]</ref>
 
== Pagesangan Awal ==
* [http://www.fau.edu/library/bro79.htm Biografi Gerty Theresa Cori]
{{clr}}
{{Penghargaan NobelNobèl ing Fisiologi utawi Kadhokteran}}
{{clr}}
 
{{DEFAULTSORT:Cori, Gerty}}
[[Kategori:Pemenang HadhiahBebungah NobelNobèl ing bidang fisiologi utawa kadhokteran]]
[[Kategori:Ahli biokimia Amérika Sarékat]]
[[Kategori:Tokoh Républik Ceko]]
352.737

besutan